Top 9 plugin-uri WordPress pentru tabele de prețuri

top tabele preturi wordpress

Grilele de preț sau tabelele de prețuri au devenit tot mai populare, odată cu înmulțirea platformelor online care vând produse sau servicii. Aceste grile de prețuri facilitează afișarea prețurilor alături de o listă de detalii ale produsului, astfel încât utilizatorul final să ia cât mai repede decizia de cumpărare.

Cele mai bune tabele de prețuri au butoane clare care le arată utilizatorilor cum pot avansa cu achiziția.

Cum să alegi un plugin pentru tabelele de prețuri WordPress

Mai jos îți prezentăm câteva aspecte de care să ții cont când alegi un plugin pentru tabelele de prețuri WordPress:

  • Să aibă opțiuni gratuite și premium – cele mai bune plugin-uri pentru tabele oferă un tabel standard care pune în evidență prețul într-un mod atractiv;
  • Să permită integrări cu cele mai populare page buildere, pe această listă numărându-se și Divi Builder, Elementor și WPBakery;
  • Să permită skin-uri sau teme pentru lansarea tabelelor de prețuri în câteva secunde, precum și instrumente de personalizare pentru culori, fonturi și pictograme;
  • Să aibă o setare pentru afișarea etichetelor de scoatere în evidență a unor planuri, cum ar fi pentru planurile „Best Value” sau „Most Popular”;
  • Să ofere opțiuni valutare multiple pentru a putea fi utilizate la nivel global;
  • Să permită butoane personalizabile pe fiecare plan de prețuri în parte;
  • Să aibă un constructor de tip drag and drop, acesta fiind extrem de util;
  • Să aibă acces la CSS și HTML fiindcă dezvoltatorii mai avansați vor dori să facă anumite ajutări.

9 plugin-uri pentru tabele de prețuri WordPress

1. Responsive Pricing Table by WP Darko

WP Darko reprezintă unul dintre cele mai ușor de utilizat plugin-uri de tabele de prețuri. Oferă o versiune gratuită foarte bună. Nu are limitări cu privire la numărul de planuri sau la modul în care sunt făcute tabelele pentru site.

plugin pentru tabele prețuri în WordPress, Responsive Pricing Table by WP Darko
Sursa foto: wpdarko.com


Varianta premium oferă acces la mai multe funcții, printre acestea numărându-se o diversitate mai mare de skin-uri și un „egalizator” al coloanelor. Skin-urile au un aspect modern și sunt personalizabile, având o mulțime de butoane și fonturi de reglat. Butoanele de acțiune se pot conecta la sisteme de plăți terțe cum ar fi PayPal.

2. Plugin-ul Go Pricing

Plugin-ul Go Princing de tabele de prețuri nu oferă în prezent o versiune gratuită. Cu toate acestea, are mii de vânzări și câteva recenzii foarte bune pe CodeCanyon.

Plugin-ul Go Princing pentru tabelele de prețuri în WordPress
Sursa foto: codecanyon.net

Go Pricing are planuri de prețuri incredibil de bune, oferă o varietate de culori și foarte multe spații albe, astfel încât să nu supraîncarce pagina de prezentare a tabelelor.

Go Pricing mai oferă foarte multe teme, dintre care unele sunt realizate special pentru anumite industrii.

Plugin-ul mai are avantajul că integrează cu mai mulți constructori de pagini și are coduri scurte. Printre constructorii de pagini care se integrează bine cu Go Pricing se numără Beaver Builder, Elementor și WP Bakery.

Plugin-ul vine la pachet cu o interfață excelentă de backend și cu opțiuni pentru codurile scurte, import și setări. De asemenea, se pot adăuga animații pentru a face tabelele de prețuri mai atrăgătoare. Oferă peste 2000 de pictograme de font care cresc atractivitatea tabelului de prețuri.

Plugin-ul Go Pricing mai permite adăugarea unor caracteristici unice, cum ar fi elemente media, butoane PayPal și Google Maps.

3. Pricing Tables WordPress Plugin – Easy Pricing Tables

În cazul în care cauți o variantă de tabeluri de prețuri cât mai simplă și bine gândită, plugin-ul acesta WordPress este varianta potrivită. Tabelele de prețuri oferite sunt curate și simple având în același timp un aspect modern, fără efecte inutile. De asemenea, acestea permit reglarea culorilor și a altor elemente la aproape fiecare articol de pe tabelul de prețuri.

Plugin-ul oferă și un modul CSS personalizat care permite personalizări mai avansate ale tabelelor de prețuri.

Pricing Tables WordPress Plugin – Easy Pricing Tables
Sursa: wordpress.org

Tabelele de tarifare cu plugin-ul WordPress oferă atât varianta gratuită cât și varianta premium. Printre funcțiile variantei plătite se numără un supliment WooCommerce și integrarea Google Analytics. Aceste versiuni premium mai includ Stripe și un supliment de comutare a prețurilor.

4. Pricing Table by Supsystic

Un prim avantaj al tabelului de prețuri Supsystic este dat de faptul că oferă cele mai complete funcții în versiunea gratuită. Singurul upgrade care îl obții în varianta premium sunt câteva șabloane mai bune. Chiar și în varianta gratuită toată tabelele de prețuri au un aspect atrăgător datorită culorilor folosite și a graficii.

Plugin-ul tabelului de prețuri Supsystic permite utilizarea unor instrumente precum codurile scurte și a glisantelor de culoare. Astfel nu atingem vreo linie de cod în timpul procesului de creare.

Plugin-ul tabelului de prețuri Supsystic permite animații, imagini și videoclipuri pentru ca planurile să fie cât mai atrăgătoare pentru vizitatori. De asemenea, mai are un constructor drag-and drop în backend-ul tabloului de bord WordPress.

5. CSS3 Responsive WordPress

Acest plugin se vinde la prețul de 20 USD și nu are disponibilă o versiune gratuită până în prezent. Versiunea plătită este foarte apreciată de utilizatori și se vinde doar pe CodeCanyon.

Plugin-ul CSS3 Responsive WordPress oferă pentru început câteva șabloane uluitoare și permite schimbarea culorilor și a fonturilor. Faptul că este responsive este marele avantaj al acestui plugin extrem de căutat pe piață.

6. ARPrice – WordPress Pricing Table Plugin

Și acest plugin de tabele de prețuri, alături de CSS3 Responsive WordPress, este foarte bine văzut pe piață. Tot mai multe companii și persoane fizice preferă să plătească o sumă modică pentru un plugin care are toate funcțiile de care au nevoie, decât să lucreze cu un plugin gratuit care nu permite anumite funcționalități.

Plugin-ul ARPrice acceptă mai multe tipuri de articole media, cum ar fi imagini de fundal și pictograme. Oferă peste 300 de șabloane de tabele de prețuri și numeroase instrumente personalizate, numeroase opțiuni de culoare, șabloane complet responsive, buton de stabilire a prețurilor și peste 3.000 de pictograme. Efectele de animație fac tabelul de prețuri mai atrăgător în fața utilizatorilor finali.

Mai oferă un sistem de îndrumare CSS pentru personalizări avansate, precum și câteva integrări utile cu programe terțe, cum ar fi Google Maps. Pluginul ARPrice pentru tabelul de prețuri WordPress este compatibil cu Elementor, Gutenberg și WPBakery.

7. Pricing Table – Price list, Price Table, Easy Pricing Table

Pluginul provine de la cei de la A WP Life și reprezintă o soluție ceva mai nouă comparativ cu celelalte plugin-uri pentru tabele de prețuri. Chiar și versiunea gratuită are opțiuni frumoase pentru personalizări, inclusiv câteva șabloane.

Permite plasarea de butoane de tip „Cumpără acum” și încorporarea de etichete precum „Hot” sau „Popular”.

Tabelele de prețuri care vin împreună cu plugin-ul sunt complet responsive. Pictogramele permit crearea de tabele mai atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Opțiunile de personalizare includ culori nelimitate, culori pentru butoane, culori pentru antet și multe altele. De asemenea, stilurile CSS pot fi personalizate în tabloul de bord.

8. WRC Pricing Tables

Plugin-ul pentru tabele de prețuri WRC are varianta gratuită și varianta premium. În varianta plătită, pentru suma de 10 dolari, poți avea acces la peste 500 de șabloane suplimentare, la o integrare PayPal, precum și comutarea planurilor lunare cu cele anuale.

Plugin-ul gratuit îți permite să creezi un număr nelimitat de rânduri și coloane, toate proiectările fiind realizate cu ajutorul unui editor drag-and-drop.

O caracteristică specială a acestui plugin este dată de faptul că permite utilizarea unui selector de culori care va selecta culoarea aleasă și va genera un design al tabelului aleatoriu, în tematica dată de culoarea respectivă.

Pluginul acceptă Google Fonts și permite integrarea butonului PayPal.

9. Gutenberg Blocks

Am lăsat la urmă recomandarea noastră.

WordPress se îndreaptă cu pași repezi spre un viitor în care toate elementele de pe site vor fi blocuri Gutenberg. Deja există plugin-uri cu colecții de blocuri, printre care și tabele de preț. Recomandăm această soluție de a crea tabele de prețuri cu ajutorul unui bloc Gutenberg în dauna metodei „vechi”, cea cu plugin-uri dedicate precum cele de mai sus, din următoarele motive:

  • asigură o performanță superioară (nu încarcă site-ul excesiv cu elemente CSS și JS), deci nu afectează negativ viteza de încărcare a site-ului.
  • asigură o compatibilitate viitoare cu versiunile WordPress.

Bonus – varianta manuală

În ultimă instanță, un tabel de prețuri nu e mare lucru, sunt niște coloane (3-4 de obicei) care are fiecare câteva elemente:

  • un titlu (eventual și un subtitlu)
  • prețul
  • lista de specificații
  • butonul de comandă

Există deja integrat în editorul WordPress tot ce trebuie, bloc de coloane (responsive), blocuri de titlu, subtitlu, listă și butoane, se pot aranja elementele de mai sus în câte coloane se dorește și apoi se pot stiliza din CSS. De exemplu, se poate pune o bordură sau o culoare de fundal pe coloane, se poate evidenția o anumită coloană, e doar CSS.

Chiar dacă nu suntem super specialiști în CSS, preferăm aceste metode pentru că mențin site-ul simplu, creat doar cu elemente ce vin cu WordPress, fără elemente create de terțe părți, care pot cauza incompatibilități, vulnerabilități sau diverse probleme pe viitor.

Ca idee, recomandăm pentru orice site să folosească blocurile Gutenberg, de preferință cele standard ce vin deja integrate în WordPress, și care pot fi stilizate din CSS-ul temei. Aceasta este și recomandarea celor de la WordPress, de a menține lucrurile simple și ușor de gestionat, cu cât mai puține plugin-uri.

Ce plugin de tabele de prețuri să alegi

În funcție de nevoile pe care le ai, poți să te ghidezi după următoarele recomandări, pentru a putea alege plugin-ul perfect pentru site-ul tău:

a. Dacă dorești un plugin de tabele de prețuri gratuit cu multe funcții, cea mai bună alegere este tabelul de prețuri responsive de WP Darko sau Tabelul de prețuri de la Supsystic.

b. Dacă dorești foarte multe șabloane de tabel frumoase, ia în calcul plugin-ul Go Pricing sau ARPrice.

c. Dacă vrei un design simplu și funcțional, poți alege tabelele de prețuri oferite de pluginul WordPress tabele de prețuri ușoare.

d. Dacă te interesează cel mai bun raport calitate preț dintr-un plugin premium, ia în considerare CSS3 Responsive WordPress.

e. Dacă dorești compatibilitate viitoare și performanță, atunci crearea unui tabel de prețuri cu un bloc Gutenberg ar fi varianta cea mai bună.

Concluzii

Tabelele de prețuri prezentate mai sus sunt foarte utile și sunt folosite de business-urile din diverse domenii. Mai mult, conform ultimelor cercetări din marketing, tabelele de prețuri cresc rata conversiilor fiindcă oferă rapid o imagine de ansamblu asupra produselor și serviciilor business-ului respectiv.

Sursa foto: unsplash.com/Headway


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *