OPTIMIZARE WORDPRESS

Îmbunătățește timpul de încărcare al site-ului tău.

Dacă site-ul tău are scoruri slabe Core Web Vitals și se încarcă greu, te putem ajuta. Suntem specializați pe optimizarea WordPress.

Mașină de curse

Suport tehnic impecabil, e o plăcere să lucrez cu această echipă.
Alexandra Andronic

5 stars

O companie excepțională cu oameni deosebiți, flexibili și răbdători!
Andrei Bădescu

stars-5

100% mulțumit atât de platformă, servicii, cât și de amabilitatea echipei.
Ambarus Levente

stars-5

Suport și servicii excelente, nicio problemă nu rămâne fără rezolvare!
Corina Fătu

stars-5

Cum funcționează încărcarea unei pagini web

Browserul vizitatorului trimite request la server, serverul procesează codul site-ului și trimite pagina înapoi. Browserul citește pagina, descarcă elementele necesare (imagini, fonturi etc) și începe să o asambleze. În total, sunt 3 bucăți de timp.

_01

Timpul de răspuns al serverului

În acest prim pas lucrează serverul, procesând codul PHP al site-ului. Se generează pagina HTML și este trimisă către browserul vizitatorului.

_02

Timpul de transfer al datelor

Al doilea pas este transferul elementelor care compun pagina (imagini, fonturi, CSS, JS) de la server (sau servere) la browser.

_03

Timpul de randare al paginii

La al treilea pas, browserul de pe dispozitivul vizitatorului trebuie să asambleze pagina. Aici avem cel mai puțin control.

_01

Cum îmbunătățim timpul de răspuns al serverului?

Aici muncește serverul, procesând codul PHP. Obiectivul este să-i dăm serverului cât mai puțin de muncă. Sau să-i dăm muncii cât mai mult server. Sau ambele, ideal.

Implementare cache

Implementarea unui sistem de full page cache e operațiunea cu cel mai bun raport cost/beneficiu. Se poate folosi un plugin sau cere recomandări de la furnizorul de găzduire.

Pluginuri WordPress

Testarea consumului de resurse al pluginurilor WordPress și verificarea requesturilor non-cacheable este foarte importantă pentru site-urile cu vizite pe pagini fără cache.

Tema WordPress activă

Testarea consumului de resurse al temei WordPress active este la fel de importantă. Recomandăm folosirea temelor WordPress moderne – block themes.

Optimizare bază de date

Curățarea tabelelor care conțin de obicei intrări vechi și orfane (wp_postmeta, wp_options), eliminarea tabelelor create de pluginuri care nu mai sunt folosite.

Setări WordPress

Beneficiile nu sunt la fel de mari ca în cazul altor optimizări, dar configurarea corectă a diverselor setări din WordPress poate ajuta în anumite situații.

Hosting mai bun

Pe găzduirea de tip shared nu se poate obține performanță constantă. Îți recomandăm un VPS în cloud, un server dedicat sau o soluție custom creată pentru tipul tău de site.

_02

Cum îmbunătățim timpul de transfer al datelor?

Obiectivul este să reducem cantitatea de date ce trebuie transferată de la server la browser și să reducem distanța pe care sunt transferate datele.

Optimizare imagini

Comprimarea imaginilor pentru a reduce dimensiunea, folosirea formatului corect, redimensionarea la dimensiunile exacte necesare, eliminarea imaginilor redundante.

Optimizare CSS / JS

Optimizarea fișierelor CSS și JS presupune minificarea și combinarea lor pentru a le reduce dimensiunea, reducând astfel timpul de transfer al acestora.

Optimizare fonturi

Optimizarea presupune reducerea requesturilor către servere externe (Google Fonts) prin servirea fonturilor de pe un CDN sau de pe propriul server.

Implementare CDN

Un CDN stochează conținutul static (imagini, fișiere CSS/JS) pe servere distribuite la nivel global. Aceste elemente sunt livrate rapid către vizitator, indiferent de locație.

_03

Cum îmbunătățim timpul de randare al paginii?

Aici muncește browserul de pe dispozitivul vizitatorului. Nu putem controla viteza conexiunii la net sau puterea de calcul a dispozitivului, putem doar să-i dăm browserului mai puțin de muncă.

DOM

Reducerea complexității structurii DOM prin folosirea de blocuri native Gutenberg la construcția paginilor în loc de pluginuri de tip page builder.

JavaScript

Cu cât ai mai mult JS pe site, cu atât va fi mai greu să obții un timp de randare rapid. Minificarea și concatenarea nu ajută aici, doar eliminare, delay și defer.

CSS

Reducerea complexității CSS, eliminarea erorilor de sintaxă, reducerea folosirii @import și !important, eliminarea selectorilor și proprietăților duplicate.

Vrei să ne ocupăm noi de optimizarea site-ului tău WordPress?

Comandă serviciul de optimizare WordPress și experții noștri îți vor îmbunătăți timpul de încărcare și scorurile Core Web Vitals ale site-ului tău WordPress.

Servicii aprobate