Despre noi

Suntem o echipă mică de experți WordPress și misiunea noastră este să ajutăm proprietarii de site-uri să își dezvolte afacerile online pe o fundație solidă.

Cum am început

Mă numesc Andrei Chira și sunt co-proprietarul și co-fondatorul Simplenet.

Prin 2006, când lucram în vânzări la o firmă de IT&C, unde vindeam calculatoare, servere și soluții pentru centre de date, șeful a decis să se concentreze pe B2B (clienții mari, de unde făcea profiturile serioase) și să renunțe la B2C (clienții persoane fizice).

Atunci mi-a venit ideea să fac un site web prin care să vând eu către B2C, acționând ca reseller al companiei pentru care lucram. Eram în domeniu, știam prețurile, toți furnizorii, părea o afacere bună.

Am început să pun deoparte niște bani și la jumătatea anului următor, în august 2007, cu 2000 de lei economisiți și încă 2000 împrumutați de la soacră-mea, am început aventura antreprenoriatului online împreună cu soția mea, Elena.

Am cumpărat o licență pentru o platformă de comerț electronic, un nume de domeniu și un cont de găzduire web de la Romarg, am deschis un SRL și am dat drumul la site. Eu mă ocupam de partea tehnică și de furnizori, în timp ce Elena se ocupa de procesarea comenzilor, facturarea și expedierea.

Am încheiat anul 2007 cu o cifră de afaceri de 50.000 lei, dar un profit de 314 lei.

Știam că nu putem continua așa și era timpul să schimbăm ceva.

va continua…