Politica de Utilizare Agreata a serviciului de găzduire

Prezenta Politica de Utilizare Agreata a serviciului de găzduire (denumita in cele ce urmeaza „politica”) a fost construita cu scopul de a proteja si de a ajuta clientii, in privinta carora SIMPLENET va incerca sa asigure cele mai bune conditii de functionare a serviciului de găzduire, impiedicand in acelasi timp ca reteaua Internet sau tertele persoane sa fie afectate in vreun fel.

Urmatorul set de reguli cuprinde atat obligatii ale clientilor in ceea ce priveste utilizarea Serviciului Shared Hosting furnizat de SIMPLENET cat si exemple de modalitati in care SIMPLENET poate interveni in vederea preintampinarii sau limitarii pagubelor de orice fel.

1. Contul de gazduire nu va putea fi utilizat decat pentru gazduirea unui website de mici dimensiuni. Un website de mici dimensiuni este definit ca un website simplu, cu maxim 100.000 de afisari pe luna si care sa nu necesite configurari complexe software sau hardware a serverelor. Aceasta restrictie este impusa de faptul ca aplicatiile clienților trebuie sa aiba o serie de caracteristici similare pentru a putea fi gestionate eficient. Decizia daca un site se incadreaza sau nu in aceasta categorie este in intregime la latitudinea SIMPLENET si va fi prezentata in detaliu prin ofertele SIMPLENET.

2. SIMPLENET va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura tuturor clientilor un nivel ridicat de calitate a serviciilor, dar isi rezerva dreptul de a rezilia contractul cu acei clienti care, prin activitatea aplicatiilor gazduite pe serverele SIMPLENET ori prin actiunea proprie de orice fel, afecteaza capacitatea SIMPLENET de a oferi servicii de calitate.

3. Pachetele/planurile prezentate pe website-ul SIMPLENET reprezinta metode de diferentiere a Serviciului Shared Hosting in functie de anumiti parametri, cum ar fi spațiul de stocare pe disk sau numărul de afisari lunare. Caracteristicile tehnice ale fiecaruia dintre aceste Planuri nu reprezinta garantii de atingere a anumitor performante si nici nu conduc catre limitari tehnice, fiind utile doar pentru a estima necesarul de resurse pentru un website, inainte de masurarea efectiva a consumului acestuia.
Spre exemplu, in cazul in care un website, ce beneficiaza de Serviciul Shared Hosting, depaseste numarul de afisari corespunzatoare Planului ales, aceasta nu va conduce la mariri ale Tarifelor si nici nu va implica limitari tehnice, singurul aspect care trebuie sa fie luat in considerare fiind calitatea Serviciului, care nu mai poate fi asigurata sau controlata in aceste circumstante.

4. SIMPLENET va utiliza un sistem care permite controlul ratelor de acces la resurse de tip procesor, RAM si IO, cu ajutorul caruia va putea fi limitat gradul de influentare reciproca a clientilor

SIMPLENET se va asigura ca va fi respectat acest raport de resurse intre clienti, dar nu garanteaza un anumit nivel de performanta, deoarece nivelul de performanta este in raport cu aplicatia clientului si nu este sub controlul SIMPLENET.

5. SIMPLENET nu ofera un serviciu de mass-mailing, dar va permite trimiterea de email-uri in masa doar în limita a 250 e-mailuri pe ora. Daca IP-ul va intra in liste de protectie anti-spam, taxa de delistare va fi de 100 de euro. In cazul in care o intreaga clasa de IP-uri este introdusa in acest gen de liste, SIMPLENET își rezerva dreptul de a rezilia contractul, impunand Clientului plata de daune -interese in valoare de 500 de euro.

6. SIMPLENET va impune o serie de limitari ale spatiului ocupat pe server sau pentru casutele de email, pentru protectia impotriva script-urilor automate generate sau aflate la nivelul aplicatiei Clientului, care afecteaza sau pot afecta buna functionare a unui server.

7. Urmatoarele activitati pot conduce la rezilierea contractului:

– Utilizarea in Exces a resurselor de orice fel ale serverului pentru mai mult de 3 zile calendaristice;
– stocarea de fisiere care nu au legatura cu website-ul gazduit sau cu functionalitiitile acestuia, de tipul: backupuri personale, fisierelor video, audio, kituri de programe, etc;
– publicarea de materiale care incalca drepturile de autor sau contravin legilor in vigoare;
– trimiterea de email-uri nesolicitate in orice cantitate sau cu orice continut. In cazul in care se primeste o plangere in acest sens, SIMPLENET isi rezerva dreptul de a decide unilateral validitatea acesteia si de a actiona în consecinta, prin suspendarea Serviciilor sau rezilierea contractuala;
– trimiterea unor pachete comerciale ori anunturi de informatii care depasesc un flux de maxim 4 email-uri în decurs de 1 minut;
– executarea de orice fel de actiuni ilegale: phising, cracks, serials, warez, propagarea de virusi, botnets, utilizarea de exploit-uri de browser, aplicatii de tip trojan horse etc. Toleranta pentru astfel de activitati va fi zero iar detectarea acestui gen de comportament va atrage dupa sine contactarea organelor abilitate pentru Investigatii, chiar inaintea notificarii clientului, SIMPLENET depunand toate eforturile pentru a colabora eficient cu autoritatile in vederea pedepsirii acestui gen de activitati ilegale;
– executarea sau utilizarea de aplicatii de tip tracker BitTorrent;
– executarea de activitati de atac asupra unor terte persoane folosind tehnici de tip Denial of Service sau folosirea in orice fel a retelei ori serviciilor SIMPLENET pentru atacul unor terte persoane sau echipamente;
– utilizarea serviciului pentru obtinerea de acces neautorizat asupra sistemelor informatice;
– utilizarea serviciului pentru a efectua port scans sau alte proceduri invazive sau non-invazive, asupra echipamentelor din reteaua SIMPLENET sau din alte retele;

In cazuri extreme sau la cererea organelor abilitate, SIMPLENET va actiona imediat pentru limitarea impactului asupra altor clienti, prin Suspendarea Serviciului ori rezilierea contractului cu respectivul client.

B. Clientilor le este interzisa revanzarea serviciilor SIMPLENET, exceptand situatiile in care exista un contract de Reseller intre SIMPLENET si client.

9. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru aplicatiile personale ce beneficiaza de gazduire pe serverele SIMPLENET.

Clientul nu va implica SIMPLENET in niciun fel in transmiterea de material denigrator, sexual, rasial, extremist în conditiile legilor in vigoare.
SIMPLENET nu isi asuma obligatia de a monitoriza clientii sai sau ai altora pentru respectarea prezentei Politici.

10. SIMPLENET incurajeaza utilizatorii care sunt afectati de actiuni ale clientilor SIMPLENET prin care este incalcata prezenta Politica, sa transmita un email catre contact(at)simplenet.ro cu toate detaliile necesare identificarii clientului și a situatiei de abuz.

11. Daca prezentele dispozitii nu sunt respectate SIMPLENET va putea:
– avertiza utilizatorul prin transmiterea unui email;
– suspenda serviciul;
– impune despagubiri banesti;
– elimina continutul care nu respecta prezenta Politica sau care incalca drepturile tertilor ori legile in vigoare;
– lua orice actiuni necesare impuse de situatia in sine, in vederea prevenirii sau limitarii pagubelor.