10 plugin-uri WordPress pentru gestionarea evenimentelor

plugin evenimente

În cazul în care ați încercat până acum să instalați un plugin de calendar, ați observat că nu are aceleași funcționalități ca un plugin de evenimente sau ca orice alt instrument de gestionare al evenimentelor. Calendarele afișează datele evenimentelor. Plugin-urile pentru evenimentele WordPress oferă funcții în plus cum ar fi ticketing, RSVP, gestionarea invitaților, notificări automate prin e-mail precum și multe altele.

Pentru a vă folosi cât mai eficient de calendarul dvs. testați mai întâi gratuit un plugin pentru evenimente. Spre exemplu, aveți nevoie să vindeți bilete pentru evenimente? Sau doriți să oferiți invitaților informații detaliate despre locație? Sau e vorba un eveniment plătit și doriți ca fiecare invitat să-și plătească biletul? Dacă doriți să aveți acces la aceste funcții, veți avea nevoie de un plugin pentru evenimente WordPress. Partea bună este că aveți de unde alege!

Consultă lista de mai jos și află care este cele mai bun plugin pentru tine, am aici 10 plugin-uri performante, accesibile și ușor de înțeles.

Cele mai populare plugin-uri pentru gestionarea evenimentelor

1. Event Manager

Plugin-ul Even Manager are funcții performante chiar și în versiunea gratuită. Dacă dorești mai mult, poți recurge la varianta plătită. În mod normal, utilizatorul mediu nu ar avea nevoie de funcția pro.

plugin organizare evenimente events manager
Sursa foto: https://wordpress.org/plugins/events-manager/

Acest plugin oferă o înregistrare cât mai accesibilă la evenimente, gestionarea rezervărilor (aprobarea/respingerea, exportul CVS), posibilitatea de a conecta BuddyPress la plugin pentru distribuirea evenimentelor în rețelele sociale,  bilete multiple, mai multe tipuri de locații fizice, evenimente online (adrese URL), integrare cu seminare web/întâlniri Zoom, vizualizare evenimentelor în funcție de locație, gruparea evenimentelor pe categorii, pot fi create atribute de eveniment personalizate (Exemplu: Cod Vestimentar), integrare Google Maps, Widgeturi pentru evenimente, suport pentru fusul orar și multe altele.

2. WP Event Manager

WP Event Manager este unul dintre cele mai accesibile și ușoare plugin-uri de gestionare a evenimentelor Wordpress. La fel ca în cazul celorlalte plugin-uri de evenimente, WP Event Manager oferă un plugin gratuit, de bază, alături de opțiunea de a trece la varianta pro pentru mai multe funcții. Chiar și în varianta free, acest plugin oferă foarte multe funcții, cum ar fi traduceri multilingve, formulare frontend, widgeturi și coduri scurte pentru listări de evenimente care pot fi căutate.

wp event manager plugin pentru organizarea de evenimente
Sursa foto: https://wordpress.org/plugins/wp-event-manager/

În varianta premium plugin-ul WP Event Manager oferă:

  • Hărți Google
  • Înregistrări
  • Alerte de eveniment
  • Contactați Organizatorul
  • Cache încorporat
  • Design responsive

3. Event Organiser

Event Organiser sau organizatorul de Evenimente oferă o interfață intuitivă pentru utilizatori. Funcțiile de bază sunt ușor de accesat și reprezintă un sprijin excelent pentru evenimentele unice și recurente. Acest plugin vă permite să alegeți tipul de post personalizat potrivit, astfel încât să fie menținut formatul de postare WordPress.

event organiser plugin organizare evenimente
Sursa foto: https://wordpress.org/plugins/event-organiser/

În varianta plătită, Event Organizer Pro oferă utilizatorilor un formular de rezervare personalizat, e-mailuri personalizate și diverse gateway-uri de plată.

Alte funcții ale plugin-ului Event Organiser în varianta plătită includ:

  • Coduri de reducere
  • Stripe Gateway
  • iCal Sync
  • Export CVS – se poate adăuga gratuit.

De asemenea, localizarea este un puternic avantaj competitiv al plugin-ului Event Organiser. Plugin-ul vă mai permite să creați și să întrețineți locații pentru toate evenimentele. Acest aspect implică și asistență pentru Google Maps, astfel încât utilizatorii să vină în calendarul prezent pe site și să identifice rapid care sunt evenimentele din zona lor.

4. Calendarul de Evenimente All-in-One

În cazul în care sunteți în căutarea unui plugin pentru evenimentele WordPress, calendarul de evenimente All-in-One este simplu și ușor de folosit. Are numeroase funcții utile. Permite setarea evenimentelor care sunt recurente, filtrarea acestora, având Google Maps încorporat, totul în varianta gratuită.

Calendarul de Evenimente All-in-One
Sursa foto: https://wordpress.org/plugins/all-in-one-event-calendar/

Dacă doriți mai mult, alegeți varianta premium care vă oferă următoarele:

  • Formulare de prezentare frontend
  • Widgeturi
  • Funcția de plăți recurente are modele complete de sincronizare
  • Oferă suport pentru mai multe calendare externe, cu instrumente de import, export și partajare pentru platforme precum Google Calendar și Apple iCal.

5. The Events Calendar

The Events Calendar este realizat de dezvoltatorii de la Modern Tribe. Deține funcții care vă vor ajuta să realizați un calendar extrem de profesionist pentru site-ul vostru web, oferind și o zonă de gestionare.

The Events Calendar
Foto: https://wordpress.org/plugins/the-events-calendar/

Câteva avantaje ale acestui plugin:

  • Este rapid și ușor de folosit, având o funcție care permite crearea rapidă a evenimentelor pentru firmele care doresc ca evenimentelor lor să fie listate pe un site web.
  • Permite utilizatorilor să salveze locații și organizatori în cazul în care le-a atras atenția un eveniment sau le-a plăcut modul în care s-a desfășurat un alt eveniment.
  • Plugin-ul de bază permite colectarea RSVP gratuit și permite și efectuarea plăților.
  • Un alt avantaj al acestui plugin este că se integrează cu Eventbrite.

6. My Calendar

Plugin-ul My Calendar permite afișarea evenimentelor pe mai multe site-uri web dacă folosești multisite sau pe oricâte pagini web dorești, în cazul în care ne referim la un site web individual.

My Calendar
Foto: https://wordpress.org/plugins/my-calendar/

Plugin-ul My Calendar poate fi folosit cu succes alături de plugin-ul My Tickets care este gratuit și permite vânzare biletelor, RSVP, posibilitatea de printare a biletelor sau ridicarea lor dintr-o locație fizică.

În varianta premium plugin-ul acceptă plățile prin PayPal sau Authorize.net și poate importa evenimentele din mai multe surse.

De asemenea, sistemul de notificare prin e-mail trimite un mesaj când o anumită dată a fost rezervată sau programată.

Acesta mai oferă posibilitatea de a importa evenimente din locuri precum Google Calendar sau iCal.

7. Event On

Event On este un plugin premium pentru gestionarea evenimentelor Wordpress, fiind unul dintre cele mai atrăgătoare calendar de acest tip de pe piață, la ora actuală. Se remarcă prin design și funcționalitate. Are o listă colorată, modernă. Layout-urile calendarului reprezintă avantaje competitive greu de combătut. Specificații precum orele, locațiile și anularea evenimentelor sunt afișate pe pagina principală a calendarului.

Event On
Foto: https://www.myeventon.com/

Event On poate fi văzut ca un program decent de gestionare a evenimentelor și utilizează instrumente de organizare a evenimentelor. Oferă gestionarea locației și o bară excelentă de căutări pentru utilizatori și mai multe butoane de partajare socială.

Calendarul se remarcă prin aspectul vizual care este net superior celorlalte calendare de pe piață. Evenimentele sunt afișate într-o manieră atractivă și sunt redate informațiile esențiale, fără ca pagina să fie aglomerată. Plugin-ul permite încadrarea de imagini, hărți, butoane de achiziție și butoane de socializare.

8. Modern Events Calendar

Modern Events Calendar este un calendar de evenimente care oferă o abordare calitativă a aspectului standard de gestionare a evenimentelor.

Modern Events Calendar
Foto: https://wordpress.org/plugins/modern-events-calendar-lite/

Oferă posibilitatea utilizatorilor de a alege dintr-o mare varietate de modele, ceea ce-l face o soluție excelentă pentru site-ul dvs.

Acest calendar oferă și o modalitate simplă de gestionare a evenimentelor recurente, astfel încât să nu mai trebuiască să completați din nou toate informațiile necesare.

Alte avantaje:

  • Permite transferul tuturor evenimentelor în cazul în care folosești în prezent un plugin de gestionare al evenimentelor.
  • Plugin-ul are mai multe skin-uri pentru a permite personalizarea calendarului, oferind funcții utile cum ar fi Google Maps și skin-uri în culori personalizate.
  • Se pot utiliza câteva integrări gratuite cum ar fi PayPal și Google Calendar.
  • Deține un sistem de rezervare care permite personalizarea formularelor.
  • Este compatibil cu WooCommerce și Visual Composer.

9. Calendarul de evenimente WD

Calendarul de evenimente WD este cea mai bună alegere pentru cei care doresc să transmită în mediul online informații despre evenimente într-un mod atractiv. Acest plugin permite trimiterea unor invitații de tip RSVP (Répondez, s’il vous plaît – Răspundeți, vă rog). Se solicită celor care au primit invitația să ofere un răspuns, fie negativ sau pozitiv, astfel încât gazda să știe numărul de participanți pe care se poate baza la un eveniment.

Calendarul de evenimente WD
Foto: https://wordpress.org/plugins/event-calendar-wd/


Plugin-ul permite de asemenea crearea unui calendar care poate fi gestionat prin WordPress, având și opțiuni pentru vânzarea biletelor și trimiterea invitațiilor.

Un al aspect care merită apreciat la acest plugin reprezintă faptul că oferă un control complet asupra felului în care arată calendarul de evenimente și asupra modului în care clienții pot interacționa cu acesta.

Câteva avantaje ale Calendarului de evenimente WD:

  • Oferă un calendar atractiv vizual, modern și responsive pentru a spori interacțiunile cu clienții dvs. și pentru a crea o experiență de navigare cât mai plăcută.
  • Flexibilitatea foarte mare în publicarea și partajarea calendarelor, oferind suport pentru evenimentele unice și evenimentele recurente, alături de suport pentru evenimentele de pe postări și pagini. Spre exemplu, postările pot încorpora elemente precum imagini, videoclipuri și link-uri către alte pagini.
  • Deține în varianta premium un widget de calendar prin care se poate extinde numărul de locuri în care puteți insera calendarele.
  • Permite integrarea cu Gooogle Maps prin care utilizatorii sunt îndrumați către locațiile fizice ale evenimentelor.
  • Etichetarea evenimentelor pentru o mai bună partajare și organizare a acestora.

10. Managerul de evenimente Venture

Managerul de evenimente Venture se remarcă prin datorită numeroaselor opțiuni în ceea ce privește flexibilitatea și personalizarea codului, fiind ideal pentru agenții și dezvoltatori.
Este un plugin preferat de antreprenori deoarece este extrem de receptiv, deține constructori de tip drag and drop, permițând mai multe vizualizări pentru clienți.

Câteva avantaje ale plugin-ului manager de evenimente Venture:

  • Asistența pentru widget-urile de evenimente permite dispunerea calendarelor de evenimente în mai multe zone ale site-ului, crescând vizibilitatea.
  • Este adaptat device-urilor mobile, având un design atractiv.
  • Permite crearea unei singure pagini de eveniment.
  • Plugin-ul este însoțit de instrumente de tip drag and drop astfel încât procesul de realizare a calendarului să fie efectuat cât mai rapid.
  • Plugin-ul se integrează cu o gamă largă de aplicații de ticketing.
  • Încorporează foarte multe detalii despre evenimentele tale, cum ar fi categoriile de evenimente, locațiile și imaginile.
  • Poate fi conectat la iCal sau Google Calendar.
  • Căutarea evenimentelor după cuvinte cheie se face într-un mod plăcut, rapid și user-friendly. 

Sursa foto: Unplash/Amy Shamblen


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *