5 alternative la programul Google AdSense

bani-blogging

Google AdSense este de departe cea mai populară metodă de monetizare a unui website prin reclame. Dar cerințele stricte de înscriere în program descurajează proprietarii de website-uri să aplice. Nu de puține ori, chiar și o bună parte din cei care reușesc în final să îndeplinească toată condițiile, sunt dați la o parte cu prima încălcare a regulamentului.

Google AdSense se potrivește pentru multe site-uri indiferent de nișa din care fac parte. Dar presupune un efort mult prea mare atât pentru aderare cât și pentru supraviețuire.

Cum poți să câștigi bani dacă nu folosești Google AdSense?

Chiar dacă nu ai foarte mult trafic pe website-ul tău, AdSense îți aduce suficiente beneficii financiare. Astfel poți uita măcar de grija mentenanței și de investițiile pe care trebuie să le faci ca să-ți menții proiectul în viață.

Dar așa cum am spus și mai sus, nu este nevoie decât de un pas greșit. Totul se poate duce de râpă imediat.

În general, Google nu iartă. De aceea, în eventualitatea în care ești exclus din program, trebuie să știi că există și alte alternative. Iată câteva din acestea:

#1 Media.net

Media.net este principalul competitor al programului AdSense, fiind o platformă administrată de Yahoo și Bing. Este în același timp unul dintre cei mai mari distribuitori de reclame online din lume.

Este o platformă foarte flexibilă. Îți oferă multe opțiuni de customizare și acces la un marketplace util pentru maximizarea veniturilor.

#2 PropellerAds

Spre deosebire de AdSense, PropellerAds oferă proprietarilor de website-uri o mulțime de alternative de afișare a reclamelor sub formă de bannere, legături sponsorizate și notificări. Aceste alternative încurajează accesarea paginilor companiilor care își fac reclamă.

Este o platformă foarte ușor de folosit, cu o serie întreagă de posibilități de monitorizare a performanțelor în timp real. Oferă unelte care te ajută să realizezi campanii cât mai eficiente.

Un lucru pozitiv pe care îl are în comun cu AdSense, este posibilitatea de a seta reclamele în așa fel încât să se afișeze în mod automat. Astfel nu mai este neapărată nevoie de intervenția ta.

#3 Amazon Native Shopping Ads

Pentru că nu avem încă un Amazon românesc este puțin mai dificil să-ți monetizezi website-ul cu această platformă. Dar dacă toate metodele pe care le-ai încercat până acum au dat greș, merită să încerci.

Într-un mod similar cu AdSense, Amazon Native Shopping Ads afișează reclame care au legătură cu textul și cuvintele cheie de pe pagina unde acestea apar. Mai mult, dacă un cititor al site-ului tău accesează o astfel de reclamă, nu trebuie să cumpere neapărat produsul afișat. Poate achiziționa orice produs de pe Amazon pentru ca tu să câștigi un comision.

Prin renumele său ca cea mai mare platformă ecommerce din lume, Amazon te poate ajuta să-ți monetizezi website-ul, dacă știi despre ce să scrii și cum să scrii.

#4 Adversal

Cu Adversal, website-ul tău este gata de a afișa reclame în doar câteva minute. Interfața sa este ușor de folosit. Îți permite să începi sau să oprești campaniile pe care le desfășori după bunul plac.

După ce ai setat totul exact așa cum îți place, poți lăsa platforma să-și facă treaba. Tu te vei concentra pe scris și nu în ultimul rând, te vei bucura de câștiguri. Dar dacă nu ai propriul domeniu și un minim de 50.000 de vizualizări lunare, nu-ți fă prea multe planuri cu Adversal. Acestea sunt cerințele de bun simț pentru a fi acceptat în program.

#5 Sovrn

Sovrn este o platformă care îți permite să generezi venituri pasive din click-uri și vânzări transformând link-urile de pe website-ul tău în link-uri de afiliere.

De asemenea, îți oferă multe informații detaliate cu privire la acei advertiseri care îți aduc cele mai multe câștiguri pentru a te putea concentra doar pe cei care contează.

Mai mult, dacă nu ai abilități de marketing și preferi să te concentrezi doar pe crearea de conținut, la fel ca multe alte platforme de monetizare, Sovrn îți oferă posibilitatea de a pune totul pe pilot automat și doar a aștepta să ți se adune banii în cont.

Google Adsense și aceste alternative nu sunt singura modalitate de a monetiza site-ul tău WordPress. Mai multe metode de a face bani online din blog poți găsi pe articolul nostru despre metodele de monetizare ale site-urilor.


Comments

6 răspunsuri

  1. Prietene, sa stii ca media net e jalnic, de cand l-au cumparat arabii. Propeller mai face cate ceva, dar tre sa ai trafic baban, marea majoritate a adblockerelor oricum ii blocheaza, sovrn sa nici nu te gandesti cu situri in lb. romana ca n-are sens.adversal, cum zici si tu mai sus… ai nevoie de vizualizari la modul serios, la aia 50.000 de vizualizari, daca faci 5 euroi, sau dolari, sa fii bucuros.

    Sunt si alte alternative, muuuult mai bune, ti le las in urmatorul comentariu ?

    1. Mulțumesc, poți lăsa o listă cu alternative, cred că ar ajuta pe cei care caută.

    2. Cea mai buna alternativa la monetizarea cu adsense, pe termen lung cel putin, este marketingul afiliat. In Romania, cele 2 retele mari si concurentiale, sunt 2Performant si Profitshare.

  2. Sunt alternative destule ,adnow ,evadav,taboola, propeller merge bine dar este agresiv la reclame ,etarget se pare ca dat faliment, sulvo,mgid este o retea bunicica plateste bine dar fura mult trafic

    1. Hopa ! Ai ceva link, o stire ceva legat de faptul ca etarget ar fi dat faliment, sau e doar presupunere sau o concluzie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *