WordPress este, fără îndoială, cea mai bună platformă gratuită de construit site-uri web. Unul din trei site-uri web din lume este construit cu ajutorul WordPress.
WordPress.org, un CMS open-source, permite utilizatorilor să creeze site-uri web de orice tip. Toate acestea fără cunoștințe de codare sau experiență în construirea de site-uri web.
Cum?
Ei bine, temele și plugin-urile WordPress se află în spatele majorității avantajelor care sunt în general atribuite WordPress. Temele WordPress se ocupă de design, iar plugin-urile de funcționalități adiționale.
Plugin-urile sunt mici fragmente de cod PHP care funcționează ca niște blocuri de construcție pentru site-ul dvs. web. Puteți extinde și îmbunătăți funcționalitatea site-ului dvs. web WordPress prin simpla instalare a plugin-urilor potrivite.
Cele mai populare plugin-uri WordPress
Există peste 50.000 de plugin-uri disponibile numai în directorul de plugin-uri WordPress. Iar câteva mii de pluginuri pot fi găsite, de asemenea, pe platforme terțe.
Indiferent de funcționalitatea pe care doriți să o adăugați la site-ul dvs. web WordPress, există șanse să găsiți cel puțin câteva zeci de plugin-uri care să ofere acest lucru.
Așadar, adăugați la întâmplare plugin-uri pe site-ul dvs. web? Bineînțeles că nu.
Plugin-urile care nu sunt susținute de dezvoltatori pot reprezenta amenințări la adresa securității. În plus, pot cauza multiple probleme de compatibilitate. De asemenea, mai multe plugin-uri decât aveți nevoie ar supraîncărca site-ul și l-ar încetini.
Astfel, vă aflați în fața unei alegeri.
Doar cele mai bune plugin-uri WordPress ar trebui să ajungă pe site-ul dvs. web. Și pentru a vă ajuta, iată care sunt alegerile de top ale oamenilor.
1. Yoast SEO
WordPress folosește cele mai bune practici de codare. Și are un cod HTML curat și conform cu standardele. Acest lucru îl face o platformă prietenoasă cu SEO din start pentru construirea site-ului dvs. web.
Dar atunci când concurați cu câteva mii de site-uri web (multe dintre ele construite folosind chiar WordPress), aveți nevoie de ceva care să vă ajute să ieșiți în evidență.
Yoast SEO se numără printre cele mai bune pluginuri SEO pentru WordPress. Acesta vă oferă o modalitate ușoară de a îmbunătăți compatibilitatea SEO a site-ului dvs. web.
Avantajele folosirii Yoast SEO:
- Analiză de conținut încorporată.
- Editor separat de titlu și meta descriere pentru fiecare pagină.
- Scor SEO și recomandări de îmbunătățire.
- Ușor de adăugat etichete no-index la pagini. Acest lucru ajută la evitarea indexării anumitor pagini, cum ar fi paginile de destinație pentru anumite campanii publicitare.
- Adăugări simple de etichete canonice. Grozav pentru a evita duplicarea conținutului.
- Harta site-ului XML generată automat.
- Integrare cu Search Console. Această integrare vă permite să vedeți performanța site-ului dvs. direct din tabloul de bord al site-ului.
- Protecție împotriva scraperilor de fluxuri RSS. Curatorii de conținut blackhat preiau adesea conținut din feed-ul dvs. RSS. Acest lucru poate deveni o problemă atunci când acele site-uri încep să se claseze mai bine decât site-ul dvs. Pentru ca Google și alte motoare de căutare să știe că site-ul dvs. are conținutul original, Yoast adaugă URL-ul site-ului dvs. la feed-ul RSS, salvându-vă astfel de furtul de conținut.
- Instrument încorporat pentru a permite accesul ușor la fișierele robots.txt și .htaccess.
Dezavantajele Yoast SEO
- Versiunea gratuită nu vine cu niciun fel de suport.
- Unele caracteristici sunt prea tehnice și ar putea intimida utilizatorii începători.
- Scorul SEO și recomandările de îmbunătățire nu sunt întotdeauna adecvate.
Cost
Majoritatea funcțiilor de care proprietarii de site-uri au nevoie sunt disponibile în versiunea gratuită a Yoast SEO.
Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de caracteristici suplimentare, puteți cumpăra o licență pentru un singur site pentru 89 de dolari pe an. Planul premium oferă, de asemenea, acces la asistență din partea echipei din spatele Yoast.
Alternative la Yoast SEO
- SEOPress
- All in one SEO Pack
- Rank Math
- The SEO Framework
- SmartCrawl
2. UpdraftPlus
WordPress este un CMS open-source. Acest lucru înseamnă că sunteți responsabil pentru copia de rezervă a site-ului dumneavoastră. Furnizorul dvs. de servicii de găzduire va oferi probabil asistență pentru backup. Dar cel mai bine este să faceți în mod regulat o copie de rezervă a site-ului dvs. și pe cont propriu.
În cazul atacurilor hackerilor sau al situațiilor neplăcute cu furnizorul de servicii de găzduire, plugin-ul de backup WordPress v-ar fi de folos.
Iar UpdraftPlus este cel mai de încredere plugin pe care îl puteți utiliza pentru a crea copii de rezervă complete ale site-ului.
Avantaje utilizării UpDraftPlus
- Copie de rezervă cuprinzătoare. UpdraftPlus face o copie de rezervă a site-ului dvs. complet, stochează copia de rezervă pe un spațiu de stocare în cloud sigur. Vă permite să vă restaurați fișierele și bazele de date WordPress cu un singur click.
- Interfață extrem de ușor de utilizat.
- O soluție de tipul „setează și uită”, deoarece oferă funcții de backup automate.
- Opțiunea de a alege backup-uri programate sau de a efectua backup-uri manual, când și cum aveți nevoie.
- Opțiune adițională pentru migrarea site-ului dvs. către un alt furnizor de servicii de găzduire.
- De asemenea, puteți utiliza addonurile UpdraftPlus pentru a vă clona site-ul web în scopuri de testare.
- Sunt disponibile opțiuni addon pentru funcționalități suplimentare, cum ar fi limitarea persoanelor care au acces la copiile de rezervă.
Dezavantajele UpDraftPlus:
- Prea multe funcționalități pot fi derutante pentru utilizatori.
- Funcționalitate limitată în versiunea gratuită. Pentru migrare, clonare și alte add-on-uri, va trebui să faceți upgrade la planurile premium.
Cost
Versiunea Lite este disponibilă gratuit. Poate fi utilizată pentru a configura o copie de rezervă de bază a stocării la distanță. Planurile premium sunt:
- Plan personal – 70 $ – 2 licențe de site
- Business plan – 95 $ – 10 licențe de site
- Plan pentru agenții – 145 $ – 35 licențe de site
- Plan Enterprise – 245 $ – Licențe de site nelimitate
Alternative la UpDraftPlus
- BlogVault
- BackupBuddy
- Jetpack Backup
- WP Time Capsule
- WP Remote
- ManageWP
Le-am testat aproape pe toate de-a lungul timpului, de când lucrăm cu WordPress. Nu avem o recomandare anume, toate își fac treaba foarte bine. La momentul scrierii acestui articol, folosim pe site-urile noastre UpdraftPlus (pentru că e gratuit, plătim doar spațiul pe AWS S3) și ManageWP (pentru că face backup incremental fără să consume resurse, iar costul este relativ mic).
3. WP-Rocket
47% dintre utilizatorii de site-uri web se așteaptă ca un site să se încarce în mai puțin de 2 secunde. Acest lucru este posibil dacă site-ul dvs. are doar câteva pagini. Dar dacă site-ul dvs. are multe pagini și mai multe fișiere media, sau chiar mai multe pluginuri, viteza de încărcare a site-ului încetinește.
Acest lucru vă poate costa foarte mult în ceea ce privește veniturile și, de asemenea, ranking-ul SEO. Acest lucru se datorează faptului că Google recompensează, de asemenea, site-urile cu încărcare rapidă în SERPs.
Pentru a ajuta la creșterea performanței și la îmbunătățirea vitezei de încărcare, plugin-urile de cache precum WP-Rocket sunt o opțiune excelentă.
WP-Rocket este un plugin WordPress premium pentru caching. Cu toate acestea, oferă și o mulțime de alte îmbunătățiri ale vitezei.
Avantajele utilizării WP-Rocket
- Platformă ușor de utilizat și prietenoasă pentru începători.
- Combină mai multe fișiere CSS într-un singur fișier, reducând utilizarea spațiului de stocare și crescând viteza de încărcare a site-ului.
- Vă permite să micșorați codul site-ului fără a modifica funcționalitatea.
- A eliminat string queries și îmbunătățește scorul GTmetrix.
- Render-blochează CSS/JS nefolosite. Aceasta este o recomandare foarte frecventă oferită de Google Page Speed Insights. Aceasta afectează pozitiv viteza de încărcare a paginilor.
- Oferă încărcare leneșă. Acest lucru înseamnă că fișierele media nu sunt încărcate toate odată, ci pe măsură ce sunt necesare. Acest lucru reduce timpul de răspuns inițial.
- Puteți, de asemenea, să vă curățați baza de date cu ajutorul acestui plugin, fără a fi nevoie de un alt plugin de optimizare a bazei de date.
Dezavantajele WP-Rocket
- Nu există un plan gratuit disponibil. Aveți doar o politică de rambursare de 14 zile.
Cost
WP-Rocket are trei opțiuni premium:
- 49 $ – licență pentru un singur site pentru un an.
- 99 $ – 5 licențe pentru 5 site-uri pentru un an.
- 249 $ – Licențe de site nelimitat pentru un an.
Alternative la WP-Rocket
- WP Super Cache
- Surge
- LiteSpeed Cache (pentru servere ce folosesc webserverul LiteSpeed)
- Cache Enabler
- W3 Total Cache
- WP Fastest Cache
- Hyper Cache
- etc…
Lista este foarte lungă, începând cu pluginurile „normale” și până la cele specifice fiecărei firme de hosting dedicate WordPress.
Toți developerii și mamele lor fac pluginuri de cache WordPress. Și toți se laudă că al lor e cel mai bun și mai rapid.
În realitate, diferențele sunt legate de funcționalități care n-au legătură cu cache-ul (optimizare CSS și JS, integrare CDN etc). Pe partea de page cache, toate fac cache în același fel, mai puțin LiteSpeed Cache, Nginx Helper sau alte pluginuri specifice firmelor de hosting de tip managed WordPress, care leagă WordPress-ul de cache-ul pe care îl face webserverul (LiteSpeed sau Nginx) direct pe server.
4. WPForms
Site-ul dvs. este primul punct de contact între dvs. și publicul dvs. Dar ce se întâmplă după aceea? Ce se întâmplă dacă utilizatorii dvs. doresc să vă contacteze direct? Ce se întâmplă dacă au întrebări sau feedback?
Puteți afișa direct adresa dvs. de e-mail sau numărul de telefon pe pagina dvs. de contact. Dar acest lucru ar invita și o mulțime de spammeri.
De asemenea, atunci când utilizatorii reali vă contactează, s-ar putea să nu menționeze toate detaliile importante în prima comunicare. Acest lucru v-ar îngreuna sarcina de a răspunde în mod corespunzător.
În astfel de situații, formularele de contact vin în ajutor.
Dar construirea unui formular de contact de la zero pentru site-ul dvs. WordPress ar fi un chin. Și de aceea ar trebui să folosiți un plugin precum WPForms.
WPForms este un plugin WordPress popular care ajută la crearea de formulare de contact frumoase și utile.
Avantajele utilizării WPForms:
- Editor drag-and-drop ușor de utilizat.
- Mai multe șabloane de formulare din care puteți alege.
- Puteți încorpora formulare pe pagina dorită, fără a fi nevoie să copiați-lipiți codul. Trebuie doar să faceți clic pe opțiunea Add form (Adăugare formular).
- De asemenea, puteți accepta plăți prin intermediul formularelor dvs. cu integrările PayPal Standard și Stripe.
- Sunt disponibile add-on-uri pentru CAPTCHA, email marketing, Geolocalizare și multe altele.
Dezavantajele WPForms
- Versiunea gratuită oferă doar patru șabloane și funcționalități limitate.
Costuri
WPForms are următoarele planuri premium:
- Elite – 239,60 dolari/an pentru un număr nelimitat de site-uri.
- Pro – 159,60 dolari/an pentru 25 de site-uri web
- Plus – 79,60 dolari/an pentru 3 site-uri web
- Basic – 31.60 dolari/an pentru un singur site
Vă rugăm să verificați detaliile de preț pe site-ul oficial pentru a obține cele mai recente informații.
Alternative la WPForms
- Ninja Forms
- Contact Form 7
- Simple Basic Contact Form
- Forminator
- Formstack
Poți citi și alte articole pe aceeași temă:
5. Sucuri Security
WordPress este CMS-ul care este cel mai predispus la hacking-uri. Acest lucru se datorează în principal numărului mare de plugin-uri care sunt utilizate pe site-urile WordPress.
Pluginurile reprezintă 52% din vulnerabilitățile WordPress. Cross-site scripting (39%), versiunile neactualizate ale WordPress (44%) și vulnerabilitățile de găzduire (41%) lasă, de asemenea, site-ul dvs. web susceptibil la probleme de securitate.
Dar plugin-urile de securitate WordPress pot ajuta la menținerea securității site-ului dvs. web. Sucuri Security este un plugin recomandat pentru WordPress, care poate spori siguranța și securitatea site-ului dvs. web.
Avantajele folosirii Sucuri Security
- Sunt create jurnale ale tuturor activităților legate de securitate pentru site-ul dvs. web. Acestea includ încercările de autentificare eșuate.
- În cazul în care se fac modificări în fișierele dvs., Sucuri detectează automat acest lucru.
- Site-ul dvs. web este scanat pentru malware cu ajutorul scanerului SiteCheck.
- Ajută la eliminarea site-ului dvs. web de pe listele negre (dacă site-ul dvs. este pe lista neagră din motive de securitate).
- Vă ajută cu o listă de verificare post-hack pentru a recăpăta controlul asupra site-ului dvs. web.
- Puteți personaliza frecvența cu care primiți notificări de securitate.
Dezavantajele Sucuri Security
- Asistență prin chat live disponibilă doar în planul Business. Suportul prin tichete este, de asemenea, disponibil doar în planurile cu plată. Pentru versiunile gratuite, trebuie doar să depindeți de forumuri.
- Planurile premium pot fi un pic cam scumpe.
Costuri
Sucuri Security oferă trei planuri premium:
- Planul de bază – 199,99 dolari/an – scanări ale site-ului la fiecare 12 ore – timp de răspuns de 12 ore.
- Plan profesional – 299,99 dolari/an – scanări ale site-ului la fiecare 6 ore – timp de răspuns de 6 ore.
- Business plan – 499,99 $/an – scanări ale site-ului la fiecare 4 ore – timp de răspuns de 4 ore.
Alternative la Sucuri Security
- iThemes Security
- Wordfence Security
- All In One WP Security & Firewall
- Jetpack
- SecuPress
- BulletProof Security
- WPScan – WordPress Security Scanner
- VaultPress
- Defender
Acum că știți care sunt cele mai bune plugin-uri WordPress, este timpul să instalați plugin-urile.
Cum se instalează plugin-urile WordPress?
Potrivite pentru orice tip de site web și disponibile ca opțiuni gratuite sau cu plată, plugin-urile fac viața mai ușoară pentru proprietarii de site-uri web. Iar cea mai bună parte despre pluginurile WordPress este că sunt foarte ușor de instalat.
Iată cum puteți instala un plugin din directorul de pluginuri WordPress:
- Mergeți la opțiunea Plugin din panoul din stânga. Apoi faceți click pe opțiunea Add New (Adăugare nouă).
- Introduceți numele pluginului pe care doriți să îl instalați în bara de căutare din dreapta.
- După ce rezultatele se încarcă și puteți vedea pluginul pe care doriți să îl instalați, faceți click pe butonul „Install Now” de pe plugin. Nu uitați să verificați dacă pluginul este sau nu compatibil cu versiunea dvs. de WordPress. Dacă este un plugin compatibil, veți vedea „Compatibil cu versiunea dvs. de WordPress” scris în partea de jos a opțiunii de plugin.
- După ce instalarea este finalizată (Nu va dura mai mult de câteva minute), faceți click pe Activare.
- Și cu asta, aveți un nou plugin adăugat la site-ul dvs. web. Puteți trece apoi la configurarea pluginului și puteți începe să îl utilizați.
Notă: Cele mai multe plugin-uri nu au nevoie de o configurare specială, cu excepția cazului în care aveți nevoi foarte specifice. În momentul în care plugin-ul este activat, puteți începe să îl utilizați.
Urmând niște pași simpli, puteți instala cele mai bune plugin-uri. Astfel puteți îmbunătăți forma, funcționalitatea, ușurința de utilizare și securitatea site-ului dumneavoastră.
Succes!
Lasă un răspuns