Pluginuri WordPress recomandate pentru formulare de contact

simplenet-formular-contact-wordpress

Cel mai popular plugin WordPress pentru formulare de contact este Contact Form 7.

Dar popularitatea nu înseamnă că este cel mai bun plugin pentru formulare de contact sau că ar trebui neapărat folosit. Există alternative care din punctul nostru de vedere sunt mai bune.

Motivul pentru care nu recomandăm Contact Form 7 este pentru că încarcă fișiere JS și CSS în plus pe site. Și face asta pe toate paginile site-ului, nu doar pe pagina unde este formularul de contact, așa cum ar trebui.

De fapt, chiar dacă nu ai pus vreun formular de contact nicăieri pe site, pluginul (dacă e activ) tot încarcă fișierele JS și CSS necesare formularelor, deși nu folosesc la nimic.

În afară de aceste detalii legate de performanță, pluginul nu este unul rău. Dar dacă se poate să ai un site mai performant cu efort minim, de ce să nu folosești un plugin mai bun?

Jetpack Contact Form

jetpack-wordpress-contact-form

Prima alternativă este Jetpack, un plugin pe care multă lume îl folosește deja pentru alte funcționalități.

Acesta are și o funcționalitate numită Contact Form. Este o soluție foarte bună și simplă pentru a crea un formular de contact pe site-ul tău.

Recomandăm Jetpack Contact Form pentru că este făcut de aceeași echipă care face și WordPress. Formularele de contact sunt foarte ușor de creat. Poți găsi aici informații despre cum să creezi un formular.

Un alt avantaj este că datele introduse de vizitatorii care completează formularul nu îți vin doar pe mail, ci se salvează și în WordPress, similar cu comentariile. Deci pot fi ușor găsite în caz că ai șters mailurile.

Încarcă site-ul cu un fișier JS și un CSS, indiferent de pagină. Dar dacă folosești mai multe funcționalități din Jetpack, avantajele acoperă dezavantajele.

Dacă vrei doar un formular de contact, nu merită să folosești un plugin complex ca Jetpack ci mai degrabă alegi următoarea variantă.

Simple Basic Contact Form

simple-basic-contact-form

A doua alternativă este Simple Basic Contact Form, un plugin foarte bine scris, lightweight. Acest plugin este perfect dacă dorești doar un formular simplu, fără chestii complexe.

Vine cu captcha și securitate inclusă. Funcționează și dacă Javascript e dezactivat în browser și nu încarcă site-ul cu niciun fișier CSS sau JS.

Acest plugin este varianta cea mai bună dacă vrei o soluție simplă și care să nu-ți afecteze performanța site-ului. Nouă ne plac soluțiile simple așa că SBCF este recomandarea noastră principală.

Ninja Forms

ninja-forms-formular-contact-site-wordpress

A treia alternativă recomandată este Ninja forms, un plugin freemium. Adică este gratuit dar se pot cumpăra addon-uri care aduc funcționalități extra.

Este un plugin prin care poți să creezi formulare mai complexe. Deci dacă ai nevoie de formulare de contact mai complicate Ninja Forms este o soluție excelentă.

Cu toate că are foarte multe opțiuni, este destul de lightweight, nu încarcă site-ul inutil.

Acestea sunt recomandările noastre de pluginuri WordPress pentru formulare de contact, recomandări care au ca principal criteriu modul în care pluginul afectează performanța site-ului.


Comments

3 răspunsuri

  1. Excelent articol.

    Mi-ar fi plăcut o analiză mai detaliată a funcțiilor avansate. De exemplu, dacă poți crea un formular pe care să-l poți folosi la guest posting, oferind inclusiv posibilitatea de a încărca imagini în articol. Asta în caz că nu vrei să-i dai omului posibilitatea să-și facă cont de contributor.

    1. Se poate cu un addon pentru Ninja Forms sau cu Gravity Forms, un plugin premium. Totusi, nu vad de ce nu ai folosi posibilitatea integrata in WordPress, aceea de a crea un user cu privilegii minime (author).
      Eu recomand solutiile simple, deja integrate in WordPress, in dauna celor complexe, care presupun sa instalezi un plugin sau o combinatie de pluginuri.

    2. De acord. Doar că pe alte platforme (blogger/blogspot) e mai complicat cu conturi și permisiuni pentru autori multipli iar un astfel de plugin ar putea fi util. Bine, un plugin de wp nu merge pe blogspot, dar e posibil ca firma sau developerul lui să aibă și variante pentru alte platforme, sau universale. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *