Cum poți folosi block patterns în WordPress?

block patterns

Patternurile de bloc reprezintă o colecție de elemente pregătite pentru a fi inserate în pagini și postări. Acestea te ajută să creezi un layout plăcut vizual, combinând diferite elemente ce duc la un design profesional.

Mai jos vei afla ceea ce trebuie să știi despre ele!

Cum funcționează block patterns?

După cum știi deja, WordPress deține în prezent un editor cu blocuri.

Deși acesta poate fi util pentru unele persoane, nu toți cei care folosesc software-ul sunt designeri sau vor să investească timp pentru a învăța cum să lucreze în același mediu.

Aici intervin patternurile, care rezolvă aceeași problemă. Acestea se regăsesc în partea stânga a ecranului, fiind setate în mod default. Temele populare includ patternuri proprii, pe care le poți folosi pentru a furniza conținut util. Multe au în componență apeluri la acțiune, imagini, butoane și titluri.

Pe site-ul oficial WordPress poți găsi multe combinații, fiind posibil să creezi și tu patternurile proprii. Există anumite teme și plugin-uri care aduc și altele.

Cum integrezi block patterns în conținut?

Pentru a integra un pattern asigură-te că te afli în modul de editare, apasă pe add block. Apoi o să găsești tab-ul specific alăturat. Poți selecta ceea ce ai nevoie sau să dai click pe explore pentru mai mult. Previzualizarea te ajută să înțelegi ce pattern o să apară în pagină. După ce ai ajuns la unul care îți place, o să-l inserezi și editezi. Poate este o imagine cu text și ți-ai dori alt fundal sau să schimbi formatul literelor. Oricare ar fi preferințele tale, totul va fi destul de simplu.

De asemenea, ai posibilitatea de a utiliza câte patternuri dorești pentru articole sau secțiuni din site. Prin acest proces, se va forma un layout deosebit și o să salvezi timpul pe care l-ai pierde pentru a construi aranjamentele singur.

Unde găsești mai multe designuri predefinite?

În cazul în care opțiunile afișate nu ți se par suficiente, tot ce ai de făcut este să mergi în directorul de patterns WordPress.

Aici vei observa o gama variată de soluții create cu scopuri specifice. Spre exemplu, o să ai block patterns pentru paginile 404 sau de tipul 3 columns of products. Pentru a beneficia de ele, trebuie doar să le copiezi.

Cei care lucrează în domeniul de web design au posibilitatea de a adăuga creații proprii. Acestea vor fi distribuite cu utilizatorii pe tot globul, fiind necesar să ai un cont pentru a le putea furniza.

Dacă îți dorești să realizezi un design de calitate, asigură-te că adaugi imagini royalty free și că modifici textul până când devine atractiv. O altă posibilitate este să salvezi fiecare pattern drept draft, pentru a-l folosi doar tu mai târziu.

Diferența între blocurile reutilizabile și patternuri

Blocurile reutilizabile pot fi editate și salvate direct în Dashboard. Dar nu prezintă la fel de multă flexibilitate precum patternurile.

Diferența principală constă în faptul că prima categorie se schimbă pe întreg website-ul atunci când faci o modificare, iar a doua doar în postul specific.

Funcția block patterns este apreciată și de dezvoltatori, datorită faptului că reprezintă un pas spre evoluție. Urmează sfaturile de mai sus pentru a fi sigur că beneficiezi și tu de aceasta!


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *