Cât plătește o companie pe un site construit cu WordPress?

cost site wordpress

În ziua de astăzi, crearea și dezvoltarea unui website de succes este o necesitate primordială a companiilor. WordPress oferă posibilitatea personalizării complete a interfeței website-ului și deține proprietatea de a suporta un volum mare de utilizatori, implicit și extinderea sa. Acești factori sunt vitali creșterii unui website de succes. 

Totuși, crearea și menținerea unui website care să fie sigur, rapid și optimizat poate să acapareze mult timp prețios, bani și energie. Din fericire, există experți în acest domeniu care pot să ridice această problemă de pe umerii antreprenorilor. 

În acest articol vom vorbi despre principalele motive pentru care merită apelarea la un expert în WordPress, cât și despre costurile care stau la baza unui astfel de website.

De ce să aleg un expert în WordPress?

În primul rând, salvează cea mai importantă resursă: timpul. Un website pentru o companie necesită muncă continuă, deoarece un business este într-o continuă schimbare și dezvoltare, iar website-ul trebuie să fie mereu în pas cu toate aceste noutăți. Asta înseamnă schimbări de design, conținut, funcționalități. Fiecare schimbare, fie ea mică sau mare, necesită timp pretios, care ar putea fi utilizat pentru dezvoltarea afacerii sau atragerea unor clienți noi. Angajând un expert în WordPress, poți delega aceste sarcini unei persoane sau echipe de specialiști. Economisești, astfel energie, timp, resurse cognitive, care pot fi îndreptate spre conducerea afacerii pe drumul ei de succes. 

În al doilea rând, un website necesită mentenanță permanentă. Asta înseamnă că ar trebui, în mod regulat, să fie actualizate temele, plugin-urile, versiunea WordPress. Este nevoie de toate aceste aspecte, pentru a deține un site care rulează fără probleme și care nu prezintă vulnerabilități din punct de vedere al securității. Ca orice website, acesta poate prezenta erori din cauza unor incompatibilități cu plugin-uri sau să fie suprasolicitat și să cedeze. Aceste probleme necesită rezolvare cât mai rapidă și eficientă, pentru ca utilizatorii să nu aiba experiențe neplăcute atunci când navighează pe acesta. Experții în WordPress pot identifica și rezolva aceste erori rapid și eficient, astfel încat website-ul să funcționeze fără probleme, în cel mai scurt timp, iar utilizatorii să beneficieze de cea mai buna experiență. În plus, experții pot să îmbunătățească website-ul pentru a preveni astfel de erori să se întample în viitor. 

În al treilea rând, cu toții știm că prima impresie este cea mai importantă, atât în mediul offline, cât și în online. Ținând cont de acest lucru, atunci când vizitatorii vizualizează website-ul pentru prima dată, prima impresie îi va ajuta să decidă dacă doresc să exploreze site-ul în continuare sau să pună punct experienței. În lumea digitală din ziua de azi, este vital ca websiteul să fie modern, unic și să ofere o experiență vizuală nemaîntâlnită pe alte website-uri. Acesta este un motiv important pentru a apela la un specialist în WordPress, fiindcă acesta știe exact cum să creeze un design personalizat pentru fiecare nevoie. Un profesionist are abilitățile și viziunea pentru crearea unui website frumos, care să genereze un impact plăcut de la prima utilizare. Astfel, brand-ul va primi credibilitate, noi clienți vor fi atrași și, implicit, afacerea va avea parte de creștere exponențială. 

În ultimul rând, trebuie ținut cont de faptul că, odată cu creșterea afacerii, un număr din ce în ce mai mare de utilizatori vor vizita website-ul. De aceea, este important să existe noi funcții, elemente de design fresh și conținut actualizat. Toate aceste creșteri și schimbări necesită o gestionare de calitate a evoluției ascendente a traficului de pe website și a funcțiilor active existente. Un website care functionează încet, care respinge clienți noi din cauza lipsei optimizării, este coșmarul oricărei firme. Apelarea la un expert în WordPress este o idee bună în acest caz, fiindcă acesta beneficiază de abilități, resurse și expertiză vastă în menținerea website-urilor rapide, sigure și optimizate indiferent de cât de mare e creșterea numărului de utilizatori.

Ce buget implică un website WordPress?

Totul sună bine până acum, am descris cele mai importante motive pentru care este benefic pentru o firma să apeleze la un expert în WordPress. Dar, ca toate serviciile existente pe piață, și acest expert vine cu un cost. 

Design-ul unui website WordPress poate porni de la $0 la $300-$400 dacă este realizat intern, de angajații companiei. Costurile cresc între $500 și $4000 în momentul în care apelezi la un expert liber profesionist. Agențiile au costurile cele mai ridicate, începând de la $3000-$4000 ajungând chiar la $100.000.

Mentenanța unui website WordPress pornește de la $5 la $30/lună, dacă este realizată intern. Costurile unui liber profesionist sunt estimate între $40-$100/oră. Iar agențiile ridică costurile între $120-$450/lună.

Revizuind aceste cifre, în funcție de nevoi, costul unui website WordPress poate începe de la $100 și să se ridice până la peste $30.000.

În încheierea acestui articol, este important de menționat următorul aspect. Evaluați cu grijă ce fel de website este potrivit pentru companie, iar, pornind de la acest lucru, se poate analiza exact complexitatea tehnică și finețea detaliilor optime indispensabile website-lui. Astfel, se poate afla nivelul de expertiză optim design-ului și mententanței website-ului, implicit bugetul necesar pentru obținerea website-lui dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *