Cum aleg pluginurile WordPress

simplenet-pluginuri-wordpress

Primesc de multe ori această întrebare de la diverși oameni – cum îmi aleg eu pluginurile WordPress?

Cum știu care sunt bune și care nu, cum știu dacă nu consumă prea multe resurse, dacă sunt făcute bine, dacă nu-mi afectează performanța site-ului?

În alegerea pluginurilor, eu personal, urmez câteva reguli simple…

Prezența pe WordPress.org

Foarte rar aleg pluginuri care nu sunt listate în directorul WordPress. Pentru a fi listat un plugin acolo trebuie să treacă de un audit ceea ce e un prim semn că pluginul nu e făcut cu picioarele.

Din păcate, mai scapă și pluginuri nu tocmai ok, de aceea atunci când caut un plugin mă uit și la cine e developer-ul.

Oamenii care le fac

Extrem de rar aleg să folosesc pluginuri făcute de oameni de care n-am auzit. De obicei, aleg pluginuri de la dezvoltatori WordPress cunoscuți.

Știu care sunt specialiștii WordPress și am încredere că pluginurile făcute de ei sunt scrise bine, sunt lightweight și nu afectează performanța site-ului.

O listă scurtă ar fi:

Sunt mulți developeri buni, e greu de listat aici pe toată lumea.

Actualizări

Un alt lucru după care mă uit este frecvența cu care e actualizat pluginul, verific compatibilitatea cu ultima versiune de WordPress precum și disponibilitatea developer-ului de a răspunde la întrebările de suport de pe WordPress.org.

Părerile altora

Caut pe Google review-uri ale pluginurilor și urmăresc în special părerile de pe blogurile specialiștilor/developer-ilor WordPress.

Testez

În ultimă instanță, testez singur pluginurile.

Verific toate funcționalitățile, verific câte fișiere JS și CSS îmi bagă pe frontend, câte requesturi face, câtă memorie consumă, câte interogări face în baza de date, etc…

Cam asta ar fi procedura mea de alegere a unui plugin WordPress, în următorul articol, săptămâna viitoare, îți voi prezenta o listă de pluginuri recomandate și modalitatea prin care le poți instala pe toate odată pe site-ul tău din câteva clickuri.