Cum aflu dacă site-ul meu WordPress este securizat

Pluginuri WordPress

Sunt câteva elemente esențiale care elimină orice îndoială că site-ul este securizat. Acestea sunt condițiile cu care se începe un audit de securitate pentru WordPress.

Iată-le:

 • Site-ul deține un certificat SSL, iar URL-ul apare în browser marcat cu https:// în loc de http://.

Este deosebit de important în special pentru site-urile ecommerce, unde clienții furnizează date sensibile, precum număr card, titularul cardului, etc. Aceste date sunt transmise către server prin criptare integrală, datorită certificatului SSL.

 • Site-ul are, în pagina de contact sau în subsolul paginilor, informații privind numărul de telefon și adresa fizică, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor recunoaște un site sigur și de încredere.
 • Politica de confidențialitate – un site al unei companii care se respectă are afișată politica de confidențialitate a datelor, pe care aceștia o pot citi înainte de a efectua o achiziție online.

Pornind de la aceste elemente de bază pe care le-ai asigurat, ca proprietar al site-ului, poți lansa un audit al securității site-ului tău. Un astfel de audit are ca scop verificarea „sănătății site-ului” și cât de bine este protejat acesta împotriva atacurilor cibernetice și a roboților dăunători performanței site-ului.

Soluții pentru verificarea securității site-ului

Verifică URL-ul din browser astfel încât link-ul să corespundă integral celui care apare în colțul din stânga jos atunci când deplasezi mouse-ul peste link-ul în cauză.

Folosește un instrument de verificare a securității site-ului, precum VirusTotal, care identifică orice amenințări la securitatea site-ului tău. Este un tool disponibil online, introduci adresa site-ului și obții un raport privind securitatea acestuia:

Virus Total

O altă unealtă utilă pentru scanarea site-ului tău WordPress este Sucuri SiteCheck, de asemenea gratuită.

Sucuri oferă și o soluție profesională de securitate ce pleacă de la 20 de dolari pe lună pentru un site WordPress.

O altă soluție este folosirea unui plugin WordPress de securitate.

Există o serie de pluginuri gratuite însă acestea nu oferă toate funcționalitățile necesare unei securizări totale a site-ului.

La Simplenet, oferim tutror clienților, indiferent de pachetul de găzduire ales, instalarea și configurarea unui plugin premium de securitate, cu un număr mare de funcționalități ce permit scanarea completă a site-ului tău.



Plugin Defender PRO
 • programează scanarea periodică a site-ului
 • efectuează scanări privind vulnerabilitatea, oferind astfel analiză preventivă, și nu doar corectivă
 • analiza corectivă include, pe lângă identificarea problemelor, soluționarea lor, precum și recomandări de îmbunătățire a securității site-ului
 • monitorizează constant site-ul pentru a identifica dacă acesta este blacklistat
 • auditează datele privind logging – util pentru rezolvarea problemelor legate de o lentoare a încărcării site-ului în browser sau de o disfuncționalitate subită și inexplicabilă a site-ului
 • verifică problemele legate de temele și pluginurile instalate și semnalează vulnerabilitățile care ar putea afecta site-ul
 • cu ajutorul acestui plugin, poți seta timpul cât utilizatorii vor fi logați pe site
 • folosește detectarea 404 pentru a împiedica boții care scanează pentru a descoperi breșe de securitate în site și vulnerabilități

Este mai mult decât recomandat să folosești un tool pentru auditarea periodică a securității site-ului tău.

WordPress, fiind o platformă open-source, și fiind foarte popular (opțiunea nr. 1 pentru majoritatea proprietarilor de site-uri), este expus multor atacuri.

De aceea, este bine să completezi acest neajuns prin utilizarea unui tool profesional care să securizeze site-ul tău.

Alege orice pachet de găzduire web de la Simplenet și lasă-ne să te ajutăm cu securizarea site-ului tău WordPress.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *