Cum să procedezi pentru ca vizitatorii site-ului tău să vadă cât mai multe pagini?

marketing-digital

Secretul succesului unui site WordPress stă în aspectul său și ușurința cu care poate fi navigat.

Uneori, chiar dacă totul pare la locul său, nu are loc niciun fel de magie. Dar tu, în calitate de proprietar sau administrator de site, îți dorești ca oamenii să intre și apoi să revină din nou și din nou. Și este normal să ai asemenea așteptări! Pentru a crea un site reușit, ți-ai dat mintea pe răzătoare și ți-ai stors și ultima picătură de creativitate și totuși, ceva nu merge cum trebuie.

Dacă postezi mereu conținut proaspăt și de actualitate, ai grijă să mai dai câte un refresh din când în când conținutului vechi și cunoști și regulile jocului SEO, din punctul nostru de vedere, problema numărului mic de vizualizări ale paginilor poate fi următoarea: timpul de încărcare.

Importanța unei firme de hosting specializată în WordPress

În ceea ce privește viteza site-ului, înainte să intri singur în miezul problemei și să încerci să rezolvi pe-ici pe colo ceea ce se poate, întotdeauna este mai bine să-ți îndrepți mai întâi atenția către compania de web hosting cu care colaborezi. Este aceasta specializată în site-urile cu găzduire WordPress? Reprezentanții ei îți acordă suportul necesar ori de câte ori ai o problemă? Dacă la oricare din aceste întrebări răspunsul este NU, atunci înseamnă că trebuie să te treci la următorul nivel și să te reorientezi către niște specialiști în domeniu.

Simplenet îți oferă mediul necesar creării și dezvoltării unui site cu găzduire WordPress rapid, sigur și atractiv. Ne-am experimentat în acest sistem de management al conținutului și dacă problema vitezei site-ului tău are chiar și cea mai mică legătură cu firma de hosting, noi o putem rezolva.

2 moduri în care să dai un boost site-ului tău WordPress

Dacă ai verificat și ai ajuns la concluzia că problema vitezei site-ului tău nu are legătură cu firma de găzduire, acordă timp următoarelor două teme de gândire:

#1 Regândește design-ul

Dacă site-ul tău este pe mâini bune, dar paginile tale tot nu au multe vizionări, problema poate fi design-ul lor. De multe ori în cazul website-urilor prima impresie poate fi și ultima dacă nu ți-ai impresionat audiența de la prima vizită, iar acest lucru este valabil pentru orice fel de site-uri, chiar și pentru cele create în WordPress. De aceea vezi dacă nu cumva design-ul este de vină.

Design-ul unui site este o problemă cu dus și întors. Dacă nu te pricepi la codare, poți crea un site arătos cu ajutorul unor “scurtături”, cunoscute și sub numele de module. Acestea îți permit să customizezi aproape orice bucățică din site, dezvoltându-le exact cum îți dorești.

Dar cu cât numărul lor este mai mare, cu atât site-ul merge mai greu și descurajează viteza de încărcare. Pe de altă parte, un website care din punct de vedere al design-ului nu atrage prin nimic, chiar dacă se încarcă mai repede ca fulgerul, nu are suficient potențial pentru a atrage un public pretențios în ceea ce ține de aspect. De aceea, întotdeauna trebuie să mizezi pe echilibru. 

În primul rând fă o curățenie generală în module și păstrează doar ceea ce este strict necesar. Măcar pentru lucrurile simple cum ar fi adăugarea unui cod de urmărire pentru a colecta date despre propriul site sau inserarea codului AdSense, nu te grăbi să folosești module, ci caută pe internet soluții care să-ți afecteze mai puțin viteza site-ului. De asemenea, decât să adaugi modul după modul pentru a obține design-ul dorite, mai bine optează din start pentru o temă care se încarcă bine și arată în proporție de 90% exact așa cum îți place.

Iar în ultimă instanță, dacă nimic din ceea ce încerci nu dă roade, apelează la ajutorul unui specialist, chiar dacă va mai trebui să suplimentezi cu puțin bugetul de investiție, pentru că în cele mai multe cazuri este cea mai simplă, dar și cea mai profitabilă metodă!

#2 Fii atent la conținut

Când ne referim la conținut, nu ne gândim în mod obligatoriu la calitatea lui. Acesta este un aspect subiectiv care deși influențează mult numărul de vizualizări al paginilor unui site, nu ne interesează din punct de vedere tehnic. 

În ceea ce privește conținutul, pentru accelerarea vitezei un site și creșterea numărului de vizualizări ale paginilor, ceea ce poți face în calitate de proprietar este să optimizezi imaginile pe care le folosești. 

Dacă ai de ales, între imagini în format PNG și JPG întotdeauna alege-le pe cele din urmă și cât timp nu urmărești să-ți monetizezi site-ul prin comercializarea unor imagini sau videoclipuri de înaltă calitate, redu semnificativ rezoluția elementelor postate pentru că din punct de vedere estetic, pe internet, imaginile și videoclipurile de înaltă rezoluție nu fac o mare diferență.

Acestea sunt de cele mai multe ori cauzele unei încărcări greoaie dar optimizarea WordPress e un proces care poate fi mai complex. Informații mai detaliate poți găsi pe tutorialele noastre despre optimizare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *