Teme WordPress pentru magazine online

Dacă site-ul pe care îl construiești este un magazin online, este bine să alegi o temă WordPress special creată pentru ecommerce.

Ce funcționalități trebuie să cauți la o temă WordPress pentru ecommerce?

În primul rând, trebuie să poți crea, cu ajutorul unei teme ecommerce, o structură completă de magazin online:

  • Pagina de start
  • Pagina listă de produse
  • Pagini categorie de produse
  • Pagini de produs

În al doilea rând, trebuie să poți configura simplu paginile auxiliare:

  • Pagina “Contul meu”
  • Pagina “Coș de cumpărături”
  • Pagina de checkout

De mare ajutor în configurarea magazinului online este și pluginul WooCommerce, special creat pentru site-uri ecommerce. Acesta oferă opțiuni de integrare plăți, astfel încât utilizatorii să poată realiza plata cu cardul, prin transfer bancar, sau să aleagă plata la livrare.

În continuare, vom prezenta o listă a celor mai populare teme WordPress dedicate site-urilor de comerț electronic.

1. eStore

Tema este responsive, astfel încât site-ul poate fi vizualizat și pe mobil și pe tabletă, în mod optim.

Este compatibilă cu pluginul WooCommerce, iar personalizarea poate fi făcută până în cele mai mici detalii. Tema permite și adăugarea/personalizarea unei secțiuni Listă de dorințe (Wishlist) în paginile magazinului.

2. Shopkeeper

Tema este foarte flexibilă, permițând personalizări avansate. Are un layout atractiv, benefic pentru o experiență plăcută a utilizatorilor în site.

Este o temă care permite încărcarea rapidă a site-ului în browser, ceea ce e favorabil din punct de vedere SEO și al experienței vizitatorilor în site.

3. Porto

Tema Porto este utilă pentru crearea unui site ecommerce în orice nișă. Ea vine la pachet cu 20 site-uri demo, de la care poți porni pentru personalizarea site-ului propriu.

Porto este responsivă și se afișează corect pe orice dispozitiv, fie desktop, mobil sau tabletă. Este optimizată pentru a maximiza performanța site-urilor.

4. Ciya Shop

Ciya Shop este o temă perfectă pentru un magazin online din orice nișă. Oferă multiple posibilități de personalizare. Funcționalitățile care fac Ciya Shop o alegere bună sunt: vizualizare rapidă produs, opțiuni de comparare produse, etc.

Tema este compatibilă cu majoritatea plugin-urilor populare, WooCommerce, dar și Mailchimp și WPML (pentru crearea unui site multilingv).

5. Naturio

Această temă este special creată pentru magazine online cu produse bio. Deoarece se bazează mult pe prezentarea vizuală și pe imagini, pachetul conține și un set de imagini suplimentare pe care le poți utiliza în crearea site-ului propriu.

Tema are și opțiune de creare a unui blog pe care îl poți atașa site-ului.

6. Sell

Sell este o variantă bună pentru cei care nu au cunoștințe de cod și programare. Este extrem de simplu de folosit, nu are multe funcționalități, permițând în același timp crearea unei prezentări profesionale cu minimum de opțiuni.

7. Flatsome

Flatsome este o temă WooCommerce, și una dintre cele mai apreciate de proprietarii de site-uri ecommerce. Se bucură de un număr mare de utilizări, fiind o temă special creată pentru magazine online, perfect compatibilă cu pluginul WooCommerce.

Oricare ar fi alegerea pe care o faci, este important să testezi tema în prealabil, să descoperi funcționalitățile disponibile și să decizi dacă este tema potrivită pentru magazinul tău.

S-ar putea să fie nevoie de funcționalități avansate pentru filtrarea produselor după anumite criterii (preț crescător, preț descrescător, cele mai recente produse, produse cumpărate recent de alți utilizatori, produse dintr-o anumită categorie, etc.).

De asemenea, ai putea avea nevoie de adăugarea de recenzii în paginile de produs, precum și imagini multiple pentru vizualizarea optimă a produsului din mai multe unghiuri.

Tototdată, ar fi interesant de activat opțiunea de inserare produse similare și produse adiacente (pentru cross-selling și upselling), lucru care ar maximiza vânzările.

Elementele de branding nu trebuie să lipsească, deci tema aleasă trebuie să cuprindă opțiuni pentru logo, culori aplicate în site, librării de iconuri, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *