5 pluginuri WordPress utile pentru site-uri de prezentare

Plugin-urile (sau modulele) WordPress sunt mici programe care extind funcționalitatea temei active pentru un site. Ele sunt independente de tema instalată.

Plugin-urile pot servi o multitudine de funcții, precum plugin-uri pentru instalarea unui formular de contact, pentru crearea unui newsletter, pentru backup site-uri, pentru traducerea site-urilor în mai multe limbi, etc.

Aceste plugin-uri pot fi:

  • căutate în directorul de plugin-uri accesibil în interfața de administrare WordPress:
  • sau descărcate din wordpress.org

Iată care sunt cele mai populare plugin-uri pentru site-uri de companii:

Contact Form 7

Descarcă

Plugin-ul Contact Form 7 este util ca să introduci un formular de contact în site. Având în vedere că pentru orice site de business, un formular de contact este mai mult de recomandat, e bine să știi că modulul despre care vorbim este cel mai popular de acest fel: are un număr de peste 5 milioane de instalări active până în prezent, și este actualizat foarte frecvent.

Cu ajutorul lui, se pot crea și introduce în site formulare de contact multiple. Pentru fiecare formular, ai opțiunea de a personaliza titlurile și conținutul mesajului.

Polylang

Descarcă

Polylang este un plugin recomandat pentru crearea de site-uri multilingve. Cu ajutorul lui, poți traduce rapid conținutul original în orice limbă țintă dorești. Este simplu de folosit, și funcționează prin duplicarea paginilor/postărilor originale în versiunea lingvistică nou creată, și modificarea conținutului acestora.

Se numără printre cele mai populare plugin-uri pentru traducerea site-urilor, cu un număr de peste 400.000 instalări active, și cu update-uri frecvente.

Yoast SEO

Descarcă

Yoast SEO este plugin-ul cel mai cunoscut ca eficient pentru optimizarea SEO a site-urilor create în WordPress. Acesta oferă analize în timp real ale conținutului paginilor, și sunt propuse îmbunătățiri ale acestui conținut, în funcție de analiza inițială.

Conține 2 tipuri de analize: din punct de vedere al lizibilității, pagina va primi un scor, și vor fi făcute recomandări în funcție de acesta. Din punct de vedere SEO, pagina va primi, iarăși, un scor, plus recomandări privind cuvintele-cheie folosite în pagină, etc.

De asemenea, cu Yoast SEO poți monitoriza îndeaproape paginile cele mai importante din site, pe care le vei marca drept „cornerstone content”.

WooCommerce

Descarcă

WooCommerce este plugin-ul numărul 1 pentru site-urile ecommerce. Permite crearea și personalizarea paginilor de produs, precum și a paginilor coș de cumpărături și checkout.

Cu ajutorul lui, vei avea în scurt timp un magazin online complet funcțional, în care utilizatorii pot vizualiza produse, pot selecta și cumpăra, efectua plăți.

WooCommerce este cea mai bună și sigură variantă pentru un business ecommerce.

Akismet Anti-Spam

Descarcă

Akismet este un plugin pe care orice site WordPress ar trebui să îl aibă instalat. Acesta oferă protecție anti-spam, atât pentru comentariile din blogul atașat la site, cât și pentru mesajele primite via formular de contact.

Plugin-ul verifică toate comentariile pe care le primești, în mod automat, și le filtrează în funcție de anumiți parametri.

Ca să-ți faci o idee despre utilitatea și popularitatea lui: numără peste 5 milioane de instalări active și beneficiază de update-uri în mod constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *