7 pluginuri eficiente pentru content blocks în WordPress

pluginuri eficiente

Îți dorești să folosești platforma WordPress pe viitorul tău website?

În această situație, știi deja faptul că noul editor funcționează pe bază de blocuri. Astfel, ai posibilitatea de a adăuga conținut într-un mod mult mai simplu. Iată 7 pluginuri care te ajută să faci asta eficient!

1. Responsive Gutenberg Blocks Library

Acest plugin conține atât template-url, cât și funcția de import pentru layouts. Există peste 40 de blocuri creative, care-ți permit să ai un design premium fără cunoștințe de programare. Tot ce ai de făcut este să lansezi site-ul web și să-l customizezi în timp real. Blocurile sunt inclusiv compatibile cu tehnologia AMP, iar experiența vizitatorilor va rămâne una plăcută.

2. Spectra – WordPress Gutenberg Blocks

Modulul a fost creat de echipa de la tema Astra. Din același motiv, există o compatibilitate bună între aceste soluții. Ai posibilitatea de a adăuga blocuri precum butoane multiple, liste de prețuri, layout pentru posturi și social shares. Deși coloanele nu par simple, va fi destul de ușor să te înveți să lucrezi în ele.

3. Ultimate Blocks

Ești blogger sau te promovezi mult prin content marketing? Ultimate Blocks vine la pachet cu 18+ blocuri dferite care să te ajute să-ți construiești o reputație mai bună. Ca bonus, este un plugin optimizat pentru viteză și nu va aduce încetiniri la website. Adaugă oriunde în postări tabele de conținut, căsuța de reviews, butoane click to tweet, slidere sau altele.

4. Atomic Blocks

La momentul actual, Atomic Blocks îți oferă 11 alternative de blocuri diferite pentru WordPress. Este însă posibil să apară mai multe, deoarece alte funcții se află încă în dezvoltare. Cu acest plugin poți adăuga testimoniale, post grid-uri, profile pentru autori și multe altele. 

5. Meta Box

Meta Box nu este un modul potrivit pentru oricine, deoarece necesită cunoștințe tehnice. Avantajul pentru developeri constă însă în faptul că blocuri Gutenberg noi vor putea fi create doar cu PHP și nu va mai fi nevoie de JavaScript sau React. În schimb, îți va lua până în 10 minute să optimizezi setările.

6. Stackable

Stackable îți permite să creezi chiar și landing pages fără eforturi. În prezent, există peste 24 de blocuri de conținut și pe viitor vor apărea altele. Poți utiliza un video popup, container, image box sau apeluri la acțiune. Interfața este una de tipul drag&drop, care asigură o ajustare fără dificultăți.

7. Genesis Blocks

Dacă îți plac temele StudioPress, mai mult ca sigur vrei să profiți cât se poate de mult de avantajele acestora. Genesis Blocks prezintă o colecție de peste 130 de secțiuni prestabilite și 15 blocuri noi în librărie. Pe lângă asta, mai ai la dispoziție 50 de template-uri pentru pagini cât mai frumoase cu un singur click. Layouturile sunt optimizate pentru orice dispozitiv, indiferent de dimensiunile ecranului. Pentru cei care vor mai mult, pluginul are și o alternativă premium.

De ce să instalezi un plugin Gutenberg?

Gutenberg a fost încă din prima zi un pas important pentru evoluția editorului clasic, iar utilizatorii au apreciat ceea ce a avut de oferit.

Dacă însă vrei să fie cât mai ușor să obții layout-uri interesante și nu vrei să pierzi prea mult timp cu personalizarea blocurilor default din WordPress, o soluție sunt aceste pluginuri care îți oferă blocuri și patterns gata construite.

Alege una dintre alternativele de mai sus și vei reuși să ai un website cu mai multe funcții integrate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *