Cum să personalizezi pagina de start a site-ului tău WordPress

WordPress este, așa cum am mai spus, extrem de flexibil. Cu ajutorul lui, poți face o mulțime de schimbări și multe îmbunătățiri pentru site. Și acest lucru se vede din chiar posibilitatea personalizării paginii de start.

În interfața de administrare WordPress, vei regăsi, la secțiunea Setări, posibilitatea de a configura pagina de start:

 • ca pagină statică
 • ca pagină ce conține ultimele postări
opțiuni front page

Pagină statică

Opțiunea de pagină statică este ideală pentru site-uri de companii, și pentru prezentări business. De asemenea, o pagină statică este varianta optimă pentru un site care dorește să prezinte vizitatorilor un conținut remarcabil, branded (un conținut căruia i s-a imprimat o anumită identitate de marcă).

Pagină tip blog

Opțiunea de pagină ce conține ultimele postări este utilă mai ales în cazul blogurilor. Mai mult decât o prezentare generică, proprietarii de bloguri vor dori să scoată în evidență înseși postările pe care le-au publicat, și cu care vor să atragă atenția vizitatorilor.

În cazul alegerii paginii de start ca pagină ce conține ultimele postări, există posibilitatea de a selecta numărul de postări afișate.

De asemenea, în cazul acestei a doua opțiuni, se poate selecta dacă ultimele postări se afișează integral în pagina de start, sau doar sub forma unor fragmente introductive cu link-uri către articolele complete.

Recomandabil este să fie aleasă cea de-a doua variantă, pentru o mai mare vizibilitate a întregii serii de postări recente. În acest fel, vizitatorii vor avea ocazia să vadă mai multe titluri în partea de sus a paginii, ceea ce ar putea spori interesul lor pentru mai multe postări din listă. Drept urmare, timpul petrecut pe blog va crește.

Cum să modifici o pagină de start care conține ultimele postări, astfel încât să devină o pagină statică?

Pentru a schimba conținutul paginii de start (dintr-o listă cu ultimele postări într-o pagină cu conținut static), mergi, în interfața de administrare WordPress, în Settings (Setări) – Reading (Citire) – Front Page Displays (Pagina de start afișează). În locul primei opțiuni (Ultimele tale articole), vei bifa O pagină statică și alegi pagina dorită din cadrul celor existente pe site.

Deci pagina respectivă trebuie mai întâi creată, acest lucru se face de la secțiunea Pagini, în același panou de administrare WordPress.

Adaugă conținut paginii de start

Odată cu introducerea în WordPress a noului editor, numit Gutenberg, a devenit mai ușor de a adăuga conținut pe pagină sau chiar de a crea un landing page.

Puteți adăuga pe pagină unul sau mai multe dintre blocurile Gutenberg incluse standard în WordPress (text, imagine etc) sau puteți folosi un plugin care adăugă o serie de blocuri suplimentare:

Acestea sunt pluginuri gratuite care îți oferă blocuri Gutenberg ce te pot ajuta să personalizezi pagina de start a site-ului tău WordPress într-un mod unic:

 • afișare pe coloane
 • galerii foto
 • newsletter
 • call-to-action și butoane
 • pricing table
 • testimoniale clienți

Bonus – recomandarea Simplenet

Ca întotdeauna, recomandarea noastră este simplitatea și minimalismul.

Încearcă să folosești funcționalitățile și posibilitățile pe care ți le oferă WordPress standard, fără prea multe pluginuri, fără pluginuri de tip page builder, visual builder etc. și folosește doar pluginuri din surse sigure.

Există o sumedenie de pluginuri ce oferă blocuri Gutenberg, care mai de care mai fancy, însă cele recomandate de noi mai sus sunt create de echipe serioase și sunt constant dezvoltate.

Acest lucru te ajută să nu devii dependent de o anumită temă sau un anumit plugin, îți asigură o compatibilitate viitoare cu actualizările WordPress și te ajută să te focusezi pe viitor la lucrurile care contează pentru creșterea site-ului tău, nu la rezolvarea de bug-uri.

O altă recomandare ar fi să încerci să construiești cea mai simplă versiune posibilă și să pleci de acolo.

Unii oameni pleacă invers, construiesc cea mai complexă versiune posibilă a site-ului, aruncă pe pagină absolut tot ce se poate până nu mai rămâne un pixel gol pe site, apoi se lovesc de problema că site-ul se încarcă foarte greu, nu au clienți sau vizitatori pe site.

Încearcă să-ți pui întrebarea – de ce are vizitatorul absolută nevoie pe site?

E posibil să descoperi că nu ai nevoie de teme sau pluginuri cu sute de opțiuni ci e suficientă o pagină de start simplă cu câteva blocuri Gutenberg.

Un răspuns

 1. Avatar Femeia moderna si parul
  Femeia moderna si parul

  Foarte util!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *