Cum implementezi un formular de contact pe site-ul tău WordPress

Să ai opțiuni de contact în site este esențial.

Este un semnal că respectiva companie are o echipă ce poate fi contactată și care este dispusă să răspundă la întrebări, să ofere clarificări și să poarte o discuție cu cei interesați de serviciile sau produsele furnizate. Este, de fapt, un semn că în spatele prezentării se află oameni, dispuși să comunice.

Se poate spune că secțiunea de contact a unui site este chiar motivul pentru care acel site există. Dacă paginile site-ului nu determină oamenii să contacteze compania (în vederea achiziționării de servicii sau produse, încheierii de contracte, etc.), înseamnă că ele nu și-au atins obiectivul.

Opțiunile de contact sunt:

  • formular de contact
  • adresă de email
  • telefon
  • adresă fizică

Ideal este ca toate cele 4 opțiuni să fie disponibile pe site. Primele două sunt prioritare, iar formularul de contact este primul din listă, fiind cea mai populară opțiune de contact.

Acum, de ce formularul de contact este pe primul loc, și nu, de exemplu, adresa de email? Cu ajutorul formularului de contact, comunicarea cu echipa companiei este accesibilă utilizatorilor, și limitează în același timp numărul de emailuri nedorite sau de apeluri inutile. Este cea mai confortabilă variantă de contact, atât pentru proprietarul site-ului cât și pentru vizitatorii obișnuiți cu o opțiune rapidă, la îndemână, de a scrie și trimite un mesaj.

Opțiuni pentru formulare de contact în site

Inserarea unui formular de contact într-un site construit cu WordPress se poate face cu ajutorul unui plugin. Sunt două module populare, oricare dintre ele este o variantă bună pentru introducerea unui formular de contact în pagina de Contact a site-ului tău:

1. Prima opțiune este Formularul de Contact 7 (Contact Form 7).


Descarcă

Contact Form 7 este un plugin foarte popular, cu peste 5 milioane de instalări active până în prezent. Este o variantă bună, întrucât permite instalarea de formulare de contact multiple în site (valabil pentru site-uri de companii mari, unde pot exista formulare de contact distincte pentru fiecare departament). De asemenea, acest modul are integrate filtru anti-spam (Akismet) și CAPTCHA (pentru verificarea utilizatorilor care completează formularul, în vederea elimininării mesajelor trimise de roboți).

2. A doua opțiune este Contact Form by WP Forms.


Descarcă

Contact Form by WP Forms ajută la crearea oricărui tip de formular de care ai nevoie. Formularele de contact pot fi personalizate (etichetele fiecărui câmp din formular, titlul formularului, butonul de „Trimite mesaj”, etc.), timpul necesar fiind de 5-10 minute. Această componentă se va afișa corect atât pe desktop, cât și pe mobil și tabletă. În plus, formularul de contact creat cu ajutorul acestui modul se încarcă rapid în pagină, ceea ce îl face optim din punct de vedere SEO.

Cum se implementează formularul de contact în site?

Pentru construirea unui formular de contact și inserarea lui în site, sunt necesare două etape simple:

1. Căutarea, instalarea și activarea modulului dorit: Contact Form 7 sau Contact Form by WP Forms. O dată activat pluginul, va fi nevoie de crearea formularului de contact propriu-zis și de personalizarea acestuia în funcție de specificul site-ului. Pentru formularul de contact astfel creat, se va genera un shortcode, care trebuie apoi adăugat în site.

2. Inserarea codului salvat în pagina de site dorită. Aceasta se va face simplu, cu copy/paste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *