Cum să creezi o secțiune de întrebări și răspunsuri pe site-ul tău WordPress fără instalarea unui nou modul?

Site-urile WordPress sunt de departe cele mai practice site-uri de pe internet. Pe lângă faptul că arată extraordinar din punctul de vedere al cititorilor, ele sunt convenabile și pentru proprietarii lor deoarece sunt foarte ușor de administrat și pot fi customizate după bunul plac, în funcție de nevoi și preferințe. 

Acest lucru este posibil pentru site-urile WordPress datorită faptului că această platformă oferă o mulțime de module ce pot fi utilizate fără niciun cost pentru a putea crea un site exact așa cum îți place.

Dar dacă folosești câte un modul separat pentru fiecare nouă funcție sau secțiune pe care ți-o dorești pe site-ul tău, vei ajunge la un moment într-un punct în care vei fi nevoit să faci curățenie deoarece toate aceste pluginuri afectează viteza de încărcare.

Există funcții și secțiuni pe care nu le poți crea ca începător fără instalarea unui modul special conceput pentru ele. Dar în același timp, există și lucruri pe care le poți face manual, cu multă ușurință, fără a fi nevoie să te folosești de un modul suplimentar.

Exemple sunt multe, dar unul din cele mai importante care ne vine în minte este secțiunea de întrebări și răspunsuri pe care trebuie s-o aibă orice site profesional.

Ce fel de informații cuprinde secțiunea de întrebări și răspunsuri?

În cazul site-urilor comerciale, care vând diferite produse prin serviciile de curierat, secțiunea de întrebări și răspunsuri cuprinde o serie de soluții la cele mai comune dileme pe care le poate întâmpina un client doritor de a face o achiziție. Câteva din acestea sunt informațiile legate de modalitatea de plată, timpul necesar pentru transport, cât și costurile suplimentare de manipulare și livrare în cazul în care acestea se percep.

Pe de altă parte, în cazul unui site care promovează servicii, câteva din cele mai comune informații care se pot regăsi în această secțiune sunt cele legate de ofertele promoționale, reduceri și bonusuri, pachete auxiliare sau durata de desfășurare.

Chiar și site-urile care nu vând nimic în mod direct, pot profita de o secțiune cu întrebări și răspunsuri dacă aceasta este compusă în mod inteligent astfel încât să-i ajute să înțeleagă mai bine scopul site-ului respectiv. Informațiile din această secțiune afișate pe un site de afiliere pot fi de exemplu despre partenerii site-ului respectiv, cât de sigure sunt site-urile din spatele link-urilor de afiliere și ce beneficiile conținutului postat.

Cum se creează o secțiune de întrebări și răspunsuri fără folosirea unui modul?

Recomandăm construirea unei secțiuni de întrebări și răspunsuri manual, fără utilizarea unui modul, deoarece, în primul rând, nu va trebui să-ți faci griji pentru viteză și în al doilea rând, poți fi sigur de la început că secțiunea ta se va potrivi perfect cu tema pe care o folosești.

Construind totul de la zero, noua ta secțiune de întrebări și răspunsuri pur și simplu va moșteni toate caracteristicile site-ului tău și va arăta ca orice altă pagină. Mai mult, metoda pe care ți-o vom prezenta în continuare este infinit mai simplă decât deprinderea tehnicilor de codare.

Tot ce ai de făcut este să navighezi în Panoul de Control al site-ului tău la meniul care îți permite să creezi articole, utilizatori și pagini noi, să adaugi o nouă pagină, și apoi s-o formatezi astfel încât să se potrivească scopului pe care îl are de îndeplinit.

În acest fel poți introduce și formata toate întrebările și răspunsurile din noua ta pagină, exact așa cum ai face și cu textul unui articol obișnuit. Iar dacă vrei să-i adaugi mai multă sare și piper, o poți face folosindu-te de noul editor WordPress și adăugând câte un bloc diferit pentru fiecare întrebare și fiecare răspuns.

Cu noul editor ai mult mai multă libertate în ceea ce privește așezarea în pagină și dacă îți place cum arată, poți chiar să desparți întrebările și răspunsurile în două coloane separate, făcându-le astfel mai ușor de citit.

Mai mult, te poți folosi chiar și de citate, tabele, elemente media și multe alte opțiuni oferite de fiecare bloc în parte pentru a obține un aspect cât mai profesional, dar și o așezare în pagină atractivă și ușor de urmărit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *