De ce blocurile de conținut reprezintă viitorul pentru WordPress și care sunt acestea?

blocuri de conținut

La momentul actual, WordPress permite customizarea oricărui site web cu ajutorul opțiunii content blocks. Acestea sunt elemente care pot fi împărțite în mai multe categorii și au roluri specifice. Mai jos vei afla cum să le deosebești și când să le utilizezi!

Blocurile de text

Aceste blocuri te ajută să adaugi paragrafe și titluri sau subtitluri. Totuși, ai posibilitatea de a insera și un citat, o listă sau chiar un tabel. Dacă îți dorești să atragi atenția, alege îngroșarea/sublinierea ideilor principale. Pentru coduri se va utiliza HTML și nu trebuie decât să dai copy-paste din altă parte.

Blocurile media

Un bloc media este vizual, fiind legat de imagini și alte fișiere similare. Spre exemplu, ai putea adăuga într-o pagină un video, un element audio sau chiar o întreagă galerie. Media poate fi combinată împreună cu textul pentru a ajută vizitatorii să scaneze conținutul într-un mod eficient. Pentru opțiunea de a adăuga fișier se acceptă inclusiv formatul PDF. În cazul în care ai un e-book sau un alt material pe care lumea să-l citească, o astfel de soluție este ideală.

Blocurile de design

Acest tip de bloc nu adaugă conținut, dar schimbă forma în care va fi afișat. Ar putea fi vorba despre un buton care include un apel la acțiune, o coloană, un grup sau un rând nou. Pe lângă acestea, există separatoare, page break și blocul ‘’mai mult’’. Toate alternativele reprezintă containere, astfel încât se pot găzdui blocuri separate chiar și în interior. 

Blocurile widgets

Probabil ești deja familiarizat cu widgeturile din sidebar, dar sunt și alte zone pe care le poți încerca. Vei adăuga un astfel de bloc în special pentru footer. Este vorba de arhive, calendar, categorii, liste pentru ultimele postări, buton de căutare, shortcode și multe altele.

Blocurile temei

Blocurile pentru temă sunt dinamice și au legătură cu identitatea site-ului web. Aici se poate discuta în principiu despre logo și titlu sau slogan. Există însă peste 23 de alternative, iar în aceeași categorie se va adăuga inclusiv partea de template. Alte posibilități au legătură cu postările de pe blog, cum ar fi autorul, data, tagurile sau next post. În funcție de tema instalata, pot fi prezente mai multe sau mai puține activități.

Blocurile embed

Funcția embed este precum o integrarea între website și un url extern. Ți-ai dorit vreodată să adaugi un videoclip de pe Youtube și apoi să fie afișat direct? Acest lucru va fi acum posibil. Același concept este valabil și pentru alte rețele sociale, cum ar fi Twitter sau SoundCloud. Printr-un bloc embed, postul apare în mod direct și vizitatorii sunt mult mai predispuși să-l vadă decât dacă ar fi doar un simplu link.

Cum să folosești noul editor WordPress?

Gutenberg este un editor care pare complicat la prima vedere, dar vei reuși să-l înțelegi destul de repede. Pentru a profita cât mai mult de blocurile de conținut, optează pentru o temă de același tip. Urmând acest sfat, vei reuși să ai un design plăcut și să creezi un website profesional fără să mai apelezi la persoane care să se ocupe de aceeași sarcină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *