De ce să alegi WordPress pentru site-ul tău?

WordPress, da, este o soluție la îndemână pentru a crea un site. WordPress nu este doar un site de pe internet, nu este doar un soft, ci este o soluție de a avea un site.

De ce ar fi o soluție mai bună decât altele, și de ce ai face o astfel de alegere, când sunt atâtea altele la dispoziția ta, online?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să-ți construiești site-ul pe această platformă / soluție:

Popularitate

WordPress este cea mai răspândită soluție pentru crearea de site-uri, de multă vreme.

În 2019, de exemplu, WordPress susține aproximativ 30% din totalitatea site-urilor existente pe internet, la nivel global. Iar 30% dintre site-urile de pe internet este o cotă parte imensă. Gigantică.

Fapt ce dovedește că WordPress se bucură de simpatia multora, și că este cea mai viabilă platformă pentru construirea și întreținerea unui site.

WordPress, ca platformă de CMS (Content Management System) se află în topul pieței CMS, ocupând aproximativ 60% din cota de piață a acestor tipuri de soluții.

Să ai o cotă de piață din soluțiile software de realizare site este un lucru de-a dreptul uimitor. Un lucru care recomandă WordPress, o dată în plus, ca fiind cel mai popular și mai apreciat la ora actuală.

Acest CMS este open-source (cu sursă deschisă). Ceea ce înseamnă că este dezvoltat și menținut prin permiterea utilizatorilor să acționeze liber asupra WordPress.

Drept rezultat, platforma este actualizată în permanență și menținută la standarde optime, din punct de vedere al flexibilității și compatibilității.

Ușurință de utilizare

Cu ajutorul WordPress, un site este simplu de construit și ușor de îmbunătățit. În primul rând, nu este nevoie să scrii linii de cod, să cunoști programare și să fii un expert în web design pentru a-ți crea propria identitate online.

Și într-o vreme în care a avea un site pentru business-ul tău nu mai este o opțiune, ci o necesitate, a deține propria ta identitate online este o condiție obligatorie pentru a te face cunoscut.

Datorită multelor șabloane pre-existente, nu este neapărat nevoie să creezi un site de la zero. Chiar și cu foarte puține cunoștințe de web design, poți alege un model (template) pe care să lucrezi.

Acesta va servi drept variantă optimă de afișare a site-ului, tu nefiind nevoit decât să faci personalizări și ajustări astfel încât site-ul să reflecte propriul tău business.

Cu ajutorul WordPress și al soluțiilor care vin la pachet, poți crea un site în doar câteva ore, simplu și rapid. Fără a întâmpina probleme, iar dacă le întâmpini, găsești la fel de rapid și soluția pentru ele (tutoriale online, articole, etc.)

Multiple opțiuni

Sunt foarte, foarte multe teme de WordPress care te vor ajuta să aduci site-ul la aspectul dorit. Și numărul lor e în creștere. Ceea ce înseamnă că a găsi tema potrivită pentru site-ul tău devine mai simplu de realizat.

Cu atât mai mult cu cât temele sunt specializate pentru diverse nișe de activitate, așa încât să  poți focaliza căutarea pe segmentul de activitate caracteristic propriului tău site.

Pe de altă parte, variația mare de teme poate să și îngreuneze procesul de căutare și selecție (cum știi care este cea mai bună temă din 50 care au fix aceleași funcționalități?)

În afară de teme, sunt multe module (plugin-uri) care fac o treabă excelentă în ceea ce privește personalizările pentru site. Există plugin-uri pentru aproape orice tip de funcționalitate pe care dorești să o adaugi în site. Nu trebuie decât să lansezi o căutare, și să verifici compatibilitatea lor cu tema aleasă de tine.

Cam acestea ar fi principalele motive pentru construirea un site în WordPress. Pe scurt, WordPress e o variantă bună, poate cea mai bună, pentru un site. Fără a avea pretenția de a fi prezentat un raport complet, sper că te-am convins să nu mai amâni: drumul spre reușită al propriului tău business online.

Noi, la Simplenet, nu îți oferim doar soluții de găzduire WordPress, ci îți punem la dispoziție și o serie de teme și pluginuri premium care să te ajute în dezvoltarea afacerii tale online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *